Primarii incompatibili au contestat în instanţă decizia ANI

Pentru a nu rămâne fără fotoliul de primar, cei 20 de edili gorjeni declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) îşi caută dreptatea în instanţă. Secretarii primăriilor au anunţat Prefectura Gorj în privinţa contestaţiilor depuse de primari la instanţele de judecată. „Toţi aleşii locali din judeţul Gorj care în urma deciziei Agenţiei Naţionale de Integritate au fost declaraţi în stare de incompatibilitate sau în conflict de interese au depus acţiune în instanţă, au contestat decizia la instanţele de judecată, fapt pentru care, în acest moment, Instituţia Prefectului nu are niciun atribut. Aşteptăm să vedem care va fi decizia instanţei, definitivă şi irevocabilă”, a spus subprefectul Virgil Drăguşin.   

Este vorba despre primarii din: Ţicleni, Cruşeţ, Turburea, Hurezani, Dănciuleşti, Căpreni, Albeni, Jupâneşti, Ioneşti, Teleşti, Bustuchin, Stoina, Ciuperceni, Bâlteni, Scoarţa, Fărcăşeşti, Roşia de Amaradia, Logreşti, Licurici şi Săuleşti. Au mai fost declaraţi incompatibili fostul primar din Ţicleni, Ilie Ungureanu, dar şi viceprimarul din Bâlteni, Dumitru Oprea.

Dacă primarii în cauză nu contestau decizia ANI în termen de 15 zile calendaristice de la declararea lor ca fiind incompatibili, prefectul avea obligaţia să emită ordin de încetare a mandatului.    

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: