Primarii, indecişi în privinţa alegerilor prezidenţiale

Numărul candidaţilor la preşedinţia României creşte de la o zi la alta, iar asta nu face decât să-i pună în cumpănă pe primarii gorjeni. Cei mai mulţi spun că se vor implica în campania electorală din obligaţie. Unii vor susţine candidatul partidului din care fac parte, alţii spun că nu sunt hotărâţi.

Primarii gorjeni nu sunt entuziasmaţi la gândul că se apropie campania electorală. Unii cred că vor fi presaţi să aducă voturi pentru un partid sau altul, deşi până înainte de alegeri ofurile lor nu erau auzite de conducerea de la nivel central.

candidati_prezidentiale

Edilul local de la Bărbăteşti spune că oamenii sunt tot mai greu de manipulat. „La alegeri toată lumea sare pe primari ca să aducă voturi, dar oamenii sunt suficient de deştepţi ca să nu se lase manipulaţi. De 6 ani încoace localnicii din Bărbăteşti sunt de dreapta. De regulă, există câte o masă de manevră de 20% dintre alegători, iar voturile acestora pot fi direcţionate către un partid sau altul”, a declarat Adrian Mangu, primarul de la Bărbăteşti. Deşi este liberal, edilul local spune că nu s-a decis în privinţa candidatului pe care îl va susţine la alegerile prezidenţiale. „Voi susţine pe cineva, dar nu din inimă. Sufletul meu este la PNL, dar încă nu ştiu pentru cine voi face campanie. Până acum când Partidul Naţional Liberal mergea cu Partidul Social Democrat, PSD era bun, acum când PNL merge cu PDL, PDL este bun. Eu nu ştiu ce să le spun oamenilor. Până la toamnă s-ar putea ca nici PDL să nu mai fie bun. Nu sunt misogin, cred că şi Elena Udrea este un candidat redutabil. De multe ori femeile rezolvă mai multe lucruri decât bărbaţii”, a precizat Mangu.

Şi primarul independent de la Săuleşti este indecis în privinţa candidatului căruia îi va face campanie. „Sunt indecis. În momentul de faţă, nu ştiu pentru cine voi face campanie. Mă aştept ca în perioada următoare mai multe partide să treacă pe la primărie. Mă voi decide în privinţa persoanei pe care o voi susţine la alegeri în funcţie de oferta partidelor politice. După părerea mea, bătălia finală se va da între Klaus Iohannis şi Victor Ponta”, a declarat Constantin Drăghici, primarul de la Săuleşti.

COMPROMIS

Primarul de la Drăguţeşti recunoaşte că a mai fost nevoit să facă şi compromisuri chiar dacă sufleteşte este alături de Partidul Naţional Liberal. „Sunt membru PNL şi îl voi susţine pe Klaus Iohannis. Sufleteşte sunt liberal, dar am mai făcut şi compromisuri pentru binele comunei Drăguţeşti. Gorjul fiind un judeţ roşu a trebuit să stau câteodată în genunchi pentru a obţine fonduri”, a declarat Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: