Primarii, între concedii exotice şi staţiuni de tratament

Primarii gorjeni își fac concediile în funcție de posibilitățile materiale, dar și de problemele de sănătate. Așa se face că unii dintre ei pleacă în străinătate, alții pe litoralul românesc sau la tratament în stațiunile balneo-climaterice. Alţi edili s-au relaxat atunci când au fost pe la anumite ședințe și reuniuni în țară. Pe lângă aceștia sunt și primari pe care problemele din comunitate îi țin în zonă și nu se pot bucura de concediu.

Primarul din comuna Schela, Aristide Șerbănescu, se numără printre puținii primari care își fac vacanța peste hotare. Din 2005 și până în prezent a văzut aproape toată Europa, iar anul acesta va merge în Scandinavia. „O să plec în străinătate. Am văzut aproape toată Europa și mi-a mai rămas partea de nord. Îmi iau concediu 10 zile și mă duc în Scandinavia. Vreau să văd fiordurile Norvegiei. Bugetul pentru vacanță este cam 1.000 de euro. Excursia mă costă 500 de euro, cu transport, cazare și mic-dejun și restul banilor sunt pentru cină și ceva suveniruri. Din fiecare țară în care am fost am luat câte ceva”, a precizat Aristide Șerbănescu.

Primarul din Motru se duce la tratament

Dorin Hanu, primarul din Motru, nu pleacă în străinătate, nici să se distreze pe undeva. Acesta profită de concediu ca să meargă la tratament în Stațiunea Felix. „În septembrie o să plec în stațiune la Felix ca să mă tratez. În fiecare an fac acest lucru pentru că am lucrat 19 ani în mină și acest lucru își pune amprenta asupra sănătății mele.  Eu am fost numai în România. Un buget nu mi-am făcut, dar trebuie să mă încadrez numai în salariu, pentru că alte venituri nu am”, a spus Hanu.

Sunt și primari care au preferat litoralul românesc, iar printre ei se află edilul din Cătunele, Florinel Țuilă. Acesta a regretat doar că nu a avut bani mai mulți. „Eu am fost la Costinești anul acesta. Mă duc numai pe litoralul românesc. Am fost mulțumit de condiții și de tot. Am cheltuit cam 2.500 de lei, dar ar fi fost bine să am mai mulți bani ca să găsesc și acasă la întoarcere. De cheltuială mi-au ajuns, dar la întoarcere acasă am rămas fără bani”, spune Ţuilă.

Primarii din Arcani şi Bustuchin renunţă la concedii

Primarul din comuna Arcani, Vasile Popescu, și-ar dori să plece în concediu, dar nu poate, pentru că nu are pe cine lăsa la primărie. „Nu pot să plec în concediu pentru că nu am pe cine să las în locul meu. Eu nu am viceprimar . De doi ani nu am plecat nicăieri. Mi-am mai luat așa câte o zi liberă, am profitat de cele date de Guvern și tot așa. Am mai lipsit câteva ore. Mai mult nu pot, că vin cetățenii peste noi și trebuie să fie cineva acolo”, a spus primarul din Arcani.

Primarul din Bustuchin se află printre puținii edili care nu pleacă în concediu pentru că problemele comunității sunt mai importante. Acesta a profitat să se relaxeze câteva zile când a participat la reuniuni și ședințe în țară. „Nu plec în concediu, pentru că  avem treabă la primărie. Am foarte multe proiecte pe care trebuie să le urmăresc. Eu am fost câteva zile la Neptun, când a avut loc Adunarea Generală a comunelor din România. Mi-a fost suficient. M-am relaxat și am rezolvat ceva și pentru comunitate. În concediu nu-mi permit să plec”, a precizat Ion Ciocea.

Vizualizări: 243

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: