Primarii liberali şi pesedişti au candidatul lor. Pe lista PSD!

Mai mulţi primari din Gorj, de la toate partidele, îl susţin pe Ion Iordache, fostul edil din Turceni, pentru o candidatură la alegerile parlamentare din 11 decembrie. Aceştia chiar au strâns semnături pentru acesta considerând că el îi va reprezenta bine în Parlament. Potrivit unor surse, Iordache ar vrea locul 2 la deputaţi pe listele PSD, însă la social-democraţi e aglomeraţie mare, în scenă apărând şi alţii, Laurenţiu Ciurel şi Bebe Ionică. Primarii care strâng semnături pentru Iordache are, probabil, menirea de a convinge şefii PSD să-l susţină pe fostul primar din Turceni. Ion Iordache evită să comenteze iniţiativa colegilor din judeţ.

Este pentru prima dată când primari de la mai multe formaţiuni politice semnează pentru susţinerea unui candidat la alegerile parlamentare. Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele, spune că a semnat şi el alături de alţi primari, în favoarea lui Ion Iordache. „Este o iniţiativă bună ţinând cont de faptul că Iordache, fost primar, a făcut multe lucruri bune în zona lui acolo. Are capacitate deoarece a obţinut finanţare şi pentru firmele private şi pentru Primăria oraşului Turceni. A făcut multe lucruri bune cu fonduri europene şi cred că ar fi un deputat bun pentru România şi pentru judeţul Gorj. Eu vă spun sincer că am semnat şi cred că de data aceasta privim omul Iordache şi nu omul politic. Cred că vor semna mulţi primari indiferent de culoarea politică. Cred că ar trebui să încercăm şi cu un om de iniţiativă pentru că mereu am încercat cu oameni politici care nu au demonstrat economic nimic. Probabil o să se regăsească pe lista PSD, nu“, spune primarul.

Liberalul Tăloi: Semnez pentru Iordache

Şi primarul liberal din Ciuperceni, Dumitru Tăloi declară că este pentru susţinerea lui Ion Iordache la alegerile parlamentare. El a declarat că pe Tudor Barbu nu-l va susţine la Senat, însă la deputaţi candidează şi Dan Vîlceanu, deci un contracandidat al lui Iordache. „Am o părere foarte bună despre Ion Iordache, se implică şi este un om de acţiune. Eu chiar îl susţin, deoarece am fost printre primii care au crezut că un primar trebuie să ajungă în Parlamentul României. Până acum nu au venit să semnez, dar dacă vine voi semna pentru Iordache de la Turceni“, a spus Tăloi.

Ion Iordache  spune că a auzit şi el de o astfel de iniţiativă, dar evită să dea declaraţii în acest moment. „Nu pot să vă spun nimic acum, nu am apucat să vorbesc cu primarii. Am auzit şi eu de o astfel de iniţiativă, dar nu ştiu până unde s-a ajuns cu ea în acest moment. A fost aşa oarecum o surpriză şi pentru mine“, a spus el.

Primarul social democrat din Schela, Aristide Şerbănescu, spune că la el nu a ajuns lista cu semnături şi nici nu mai vrea să susţină pe cineva. „Nu mai dau nici o semnătură pentru nimeni, nu mai girez pe nimeni că m-am săturat de toţi, dă-i dracu  pe toţi. Nu îl cunosc, nu am lucrat cu el, nu ştiu cine este, eu nu dau nici o semnătură. Cei care au fost până acum nu au făcut nimic, decât nenorociri“, concluzionează în stilul său edilul din Schela.

REŢINERI

Locuinţele a nouă primari şi a fostului administrator public din Rovinari au fost percheziţionate, în decembrie 2015, într-un dosar ce vizează atribuirea de lucrări pe bază de şpagă firmei Ydail, firma controlată de Ion Iordache. Au ajuns după gratii primarii din Urdari, Bărbăteşti, Aninoasa, Slivileşti, Cătunele, Plopşoru, Negomir şi Melineşti (Dolj), dar şi administratorul Ydail, Doru Şandru, cumnatul omului de afaceri Ion Iordache, care controlează afacerile respective.

Galerie foto



Vizualizări: 1,458

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: