Primarii PDL care au cheltuit banii, controlați de Ministerul Finanțelor

Toți primarii PDL care au cheltuit banii primiți în Guvernul Ungureanu vor trebui să dea socoteală Ministerului de Finanțe și Corpului de Control al Primului Ministru. Asta a declarat noul premier al României, Victor Ponta, cu ocazia vizitei la Târgu Jiu. Cei 19 primari PDL care au primit bani de la Fondul de Rezervă spun că nu vor în ruptul capului să dea banii înapoi pentru că au datorii foarte mari la lucrări. Între timp, unii primari de la PDL au trecut la USL. Banii trebuie restituiţi până vineri.

Primarii PDL favorizați cu sume de bani de fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu vor da socoteală în fața Corpului de Control al noului Prim Ministru care va verifica încotro au mers acești bani. Premierul Victor Ponta crede că banii au fost folosiți în campanii electorale. ”Cei care i-au cheltuit, i-au cheltuit. Vorbesc de cei care nu i-au cheltuit. Cei care i-au cheltuit, vorbesc de câteva cazuri celebre. În mod sigur voi cere ministerului de Finanțe și Corpului de Control al primului ministru să vedem dacă i-au cheltuit legal, am serioase dubii că acești bani nu au ajuns într-adevăr în contracte legale ci mai degrabă în materiale de campanie electorală”, a declarat Victor Ponta, primul ministru al României.

Primarul Ardeiu a cumpărat pubele

Primarii PDL au justificări clare referitor la direcția banilor. Primarul din Samarinești, Marian Ardeiu, a cumpărat cu o parte din bani europubele iar o parte a pus-o departe pentru cofinanțarea la apă și canal. ”Nu i-am cheltuit pe toți, o parte am pus-o pentru cofinanțarea la apă și canal iar o parte am cumpărat 25 de eurocontainere pentru că de fiecare dată luam amenzi de la Garda de Mediu. Sunt convins că o să ne ia banii dar asta e, tot trebuie să ni-i dea înapoi pentru cofinanțări”, a declarat Marian Ardeiu.

Drăghici, dator cinci miliarde la gaze

Primarul din Săulești a pus și el banii deoparte pentru o datorie pe care o are la alimentarea cu gaze. Chiar și așa nu ar vrea să-i restituie premierului Ponta. ”Urma să achit o datorie la alimentarea cu gaze. Am primit deja notificare, am o datorie de cinci miliarde iar eu am primit cam tot atât. Mă gândesc să văd ce fac. Sub nicio formă nu aș vrea să-i dau înapoi”, a spus primarul Constantin Drăghici.

Ion Ungureanu, primarul din Țicleni, nu este de acord cu declarația primului ministru. Acesta a spus că a cheltuit 90% din bani și că va fi imposibil de returnat suma. ”Nu știu cum poți să debitezi că s-au folosit banii în campanie electorală. Eu i-am cheltuit pentru un proiect de modernizare piață centru civic, o punte și două balastări. Să mi ia că nu-l ține nimeni”, a spus primarul Ion Ungureanu.

SITUAŢIE

Cel care nu a cheltuit banii este primarul Ion Bârcă. Acesta a primit circa două miliarde de lei vechi. Bârcă a declarat că banii sunt şi acum în Trezorerie şi nu s-a putut folosi de ei deoarece consilierii nu vin la şedinţe. Să-i ia, spune acesta supărat.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: