Primarii PSD au termen până vineri să-şi anunţe candidaturile

Primarii PSD au fost convocaţi marţi, 5 ianuarie, la o şedinţă organizată de liderii organizaţiei judeţene, la sediul partidului. Aleşii social-democraţi au termen până vineri pentru a-şi depune candidaturile. Unii dintre primari şi-au anunţat intenţia pe loc, însă alţii sunt încă în dubii. Cei nehotărâţi au rămas, după şedinţă, la discuţii cu şefii de partid. Singurul care a spus răspicat că nu mai există cale de întoarcere a fost Dorin Hanu, primarul de la Motru.

Primarii PSD au primit fişele pe care trebuie să le completeze toţi candidaţii social-democraţi ce vor fi validaţi pentru alegerile din acest an. Pe lângă datele despre candidaţii, fişele cuprind şi condiţiile pe care aceştia trebuie să le îndeplinească: să nu fie urmăriţi penal, să nu fie judecaţi pentru corupţie, să nu fie condamnaţi definitiv pentru plagiat, să nu existe hotărâre definitivă pentru problemele cu ANI. Sunt două rubrici „DA” şi „NU”, iar primarii trebuie să bifeze situaţia în care se află.

O parte dintre primari şi-au anunţat candidatura pe loc, iar alţii s-au arătat a fi nehotărâţi. „Se pare că sunt mai mulţi primari care nu mai vor să candideze. Cei care sunt cu probleme au rămas în continuare la discuţii cu conducerea organizaţiei. Eu unul voi candida, voi duce fişa zilele astea. Am făcut faţă unor campanii electorale foarte murdare şi mă aştept ca şi de data aceasta să fie la fel. Deja ştiu că am contracandidaţi dispuşi să investească bani mulţi în campanie”, a declarat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Printre cei rămaşi la discuţii în particular s-a numărat şi primarul de la Negomir. Acesta spune că se va consulta cu familia. „Îmi vine fata din Anglia şi mă voi consulta cu întreaga familie, dar decizia mea este să nu mai candidez. Am purtat o discuţie prietenească despre candidatura mea şi cu domnul Cârciumaru, de sărbători. Eu am luat o comună fără pic de asfalt, am muncit mult pentru a ajunge aici, dar până vineri voi lua o decizie finală. Singurul primar care a spus răspicat că nu mai este cale de întoarcere este domnul Hanu de la Motru. Din câte am înţeles, nici domnul Făsuescu de la Polovragi nu mai candidează, dar dumnealui nu a venit la şedinţă. Ar mai fi câţiva primari care au dubii, dar până vineri vor trebui să se decidă”, a declarat Ion Gruescu, primarul de la Negomir.

INDECIŞI

Printre pesediştii indecişi se numără şi Maria Dumitraşcu, primăriţa de la Berleşti. „Au fost şi primari care au completat pe loc fişele respective. Eu nu am completat-o încă, mă mai gândesc. Eu mă gândesc cu privire la sănătatea mea, în rest n-am nici un fel de problemă. Am avut nişte probleme serioase de sănătate, dacă medicul îmi spune „Nu”, voi trage pe dreapta. Nu a început lumea cu noi şi nu se va termina cu noi”, a declarat Maria Dumitraşcu.

SUCCESORI

Unii primari şi-au pregătit deja succesorii în funcţie. „Am un băiat foarte bun la primărie, pe care l-am pregătit, care lucrează cu mine de 10 ani, a câştigat proiecte europene şi care, la anul, are vârsta pe care am avut eu acum 20 de ani. Asta ar fi propunerea cu care voi veni eu pentru Primăria Negomir”, a declarat Ion Gruescu.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: