Primarii PSD ţin cu dinţii de viceprimarii liberali

Primarii social-democraţi din judeţ nu vor să schimbe majoritatea în consiliile locale şi preferă să rămână în forma actuală de conducere la nivel de localitate. Chiar dacă de la centru au primit liber pentru a face alianţe în consiliile locale, marea majoritate nu îşi doreşte schimbarea viceprimarilor care în multe cazuri sunt liberali.

La Godineşti, spre exemplu, primarul social-democrat Gheorghe Corbeanu ar putea foarte uşor să reconfigureze majoritatea în consiliul local, având de partea lor pe conservatori. Consiliul local este format din 5 consilieri PSD, 2 PNL, 1 PC, 1 PP-DD şi 2 PDL. Edilul spune că nu ia în calcul schimbarea viceprimarului liberal Coman Aurariu. „Nu se pune problema să schimbăm viceprimarul. Noi lucrăm împreună de atâţia ani, ne înţelegem foarte bine. La nivel de comună nu există aşa ceva, ăia sus la centru sunt cu aşa ceva, cu ruperi, noi ne-am înţeles. Pentru noi nu există PNL în opoziţie. Aici USL funcţionează încă dinainte să existe. Să facem noi treabă, că nu ţinem cont de culoarea politică”, a declarat Gheorghe Corbeanu, primarul comunei Godineşti.

Şi la Turcineşti s-ar putea schimba viceprimarul liberal printr-o alianţă cu partidele din opoziţie, însă primarul nu vrea nici schimbarea adjunctului său, nici să ajungă la vreo înţelegere cu celelalte partide. Aici, consiliul local are următoarea componenţă: 2consilieri PNL, 3 PSD, 4 PDL, 1 PP-DD şi un altul PER. „Deocamdată stăm aşa. Nu am primit nicio indicaţie şi dacă primesc eu fac ce cred de acum încolo. La noi nu se pune problema, dacă se lucrează ca până acum, dacă încearcă să facă mişcări, ne adaptăm la mişcări. Cu viceprimarul Craioveanu mă înţeleg bine, faţă de ce am avut eu înainte, foarte bine”, a comentat Vasile Gogălniceanu, primarul comunei Turcineşti.

Nici la Prigoria nu se ia în calcul formarea unei alianţe pentru a avea PSD majoritate în consiliul local. “Nu l-am schimbat pe cel de la PDL şi îl schimb pe-al de la PNL? Ce legătură are ruperea USL cu schimbarea viceprimarului? Sunt mulţumit de actualul vice, n-am nicio treabă cu alianţa, cu ce au făcut, nu mă interesează. La noi, consiliul local este format din 13 consilieri din care 9 sunt de la USL”, a declarat Emil Răgman, primarul din Prigoria.

Vizualizări: 158

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: