Primarii USL despre rectificarea lui Ponta: O bătaie de joc!

Primarii Uniunii Social Liberale par cei mai revoltaţi după prima etapă a rectificării de buget. Unora nu le-a venit să creadă că au primit sume de 1.000 sau 4.000 de lei. „O sumă de mizerie”, a spus primarul PSD din Slivileşti, Sorin Bucurescu. „Au vrut să facă o glumă cu noi”, a spus şi primarul PC de la Cătunele, Florinel Ţuilă. „Ce pot să fac cu banii ăştia?”, a întrebat şi liberalul Mangu de la Bărbăteşti. Bineînţeles, nici primarii PD-L şi PP-DD nu sunt mai mulţumiţi.

Primarul din Slivileşti Sorin Bucurescu a aflat de la presă că a primit 4.000 de lei. Iniţial, nici nu a crezut. „Cum să primesc patru mii de lei? Adică 40 de milioane de lei vechi?”, a întrebat neîncrezător primarul. După care a spus că nici nu se deranjează să îi mai ia, fiind o bătaie de joc: „Să-i ia şi să se spele cu ei pe cap cine o vrea. Doamne! Suma asta nu e mică, banii ăştia înseamnă nimic. La nivelul unei localităţi cum e Slivileşti, această sumă înseamnă zero. E mai mult umilinţă, bătaie de joc. Drumuri, chemări, vino la Târgu-Jiu, vino la şedinţă, faceţi rectificare. E bătaie de joc. Să şi-i ia, să-i dea mai bine la un azil de bătrâni sau la o casă de copii”, a declarat Sorin Bucurescu.

Ţuilă: Au vrut să facă o glumă

Florinel Ţuilă, primarul din Cătunele, a fost uimit să afle că a primit o mie de lei la rectificare. „Ca să facă o glumă cu noi ne-au dat aceşti bani, probabil. S-au gândit probabil că nu am pentru femeia de serviciu şi pentru paznicul de noapte, să le dau salariile. Dar nu ne ajung nici pentru ei, că mai sunt şi impozite de plătit la salarii. Dar, să nu mă plâng eu, că noi mai avem şi alte surse de venit la primărie, că avem activităţi economice pe raza comunei, avem cariere private. Probabil că la Finanţe se ştie asta şi au zis că noi care ne-am descurcat până acum să ne descurcăm în continuare, iar cei care nu se descurcă primesc de la Ministerul de Finanţe”, a spus Ţuilă.

Primăria Urdari a primit tot 1000 de lei. Primarul Mihai Calotă nici nu ştie ce să facă cu ei. La fel şi Liviu Cotojman de la Roşia de Amaradia, care a primit 3000 de lei. „E o bătaie de joc, ce pot să fac cu 3000 de lei? Nu pot plăti nici măcar o factură la Electrica!” se plânge primarul din Roşia de Amaradia.

„Mai contează cât aveam nevoie?”

Nici primarul din Bărbăteşti, Adrian Mangu, nu este mulţumit de suma primită. Nici nu ştie ce să facă cu cei 3 mii de lei pe care i-a primit şi va aştepta şedinţa de consiliu local, poate îi vine vreo idee. ”Dacă aşa consideră cei care au împărţit banii că sunt necesari pentru o administraţie publică locală ce să fac. Sunt suficienţi. Mai contează de câţi bani aş fi avut nevoie? Nici nu ştiu ce voi face cu banii. O să fac o şedinţă de Consiliu Local şi probabil va fi o şedinţă foarte amplă”, a spus Mangu. 

Primarul de la Ţicleni are de gând să-i facă o vizită lui Ion Călinoiu, să vadă care este situaţia, pentru că are impresia că banii au fost distribuiţi pe criterii politice. ”Sunt curios şi restul oraşelor cât au primit. Probabil s-a ţinut cont de partidele din care sunt primarii. O să merg  să discut şi eu cu domnul Călinoiu să văd care este situaţia. Probabil au ţinut cont că avem şi bugetul mai mare”, a declarat Radu Constantin, primarul PP-DD al oraşului Ţicleni

Nici ce e mult nu ajunge

Sunt şi primari fericiţi. Cele mai mari sume au ajuns la Băleşti, 138.000 de lei, Crasna, 120.000 de lei şi Ţânţăreni, 103.000 lei, sume mai mari decât cele alocate chiar şi celor două municipii Târgu-Jiu şi Motru. Maria Vasilescu, edilul de la Ţânţăreni, spune însă că miliardul de lei vechi nu-i ajunge să asigure cofinanţarea pentru proiectele derulate la şcoala din Floreşti.

EXPLICAŢII

„Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj a repartizat administraţiilor publice locale din Gorj sumele pentru echilibrarea bugetelor locale din 2012 din cotele defalcate din impozitul pe venit şi din T.V.A. Banii primiţi de fiecare administraţie teritorială au fost stabiliţi în baza unor calcule informatice bine stabilite. Sumele primite de fiecare primărie sunt pe site-ul Direcţiei de Finanţe Publice Gorj. Este important de ştiut că toţi primarii au primit bani pe plus”, a declarat Luminiţa Penciu, purtător de cuvânt DGFP Gorj.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: