Primarii vor să angajeze. Ce piedici apar!

Majoritatea primăriilor din județul Gorj au nevoie de specialiști în mai multe domenii de activitate. Pentru primari, angajarea unui cadastrist, economist, contabil, sau jurist se dovedește a fi o adevărată provocare, asta pentru că fie organigrama nu le permite acest lucru, fie nu găsesc specialiști dispuși să muncească pe salariul oferit.

De exemplu, primăria Roșia de Amaradia ar avea nevoie de un cadastrist și de un jurist, iar primarul se gândește pe viitor să scoată cele două posturi la concurs. ”Am nevoie de un cadastrist și de un jurist. Treaba lor o face acum secretarul primăriei, însă în viitor le am în vedere. Nu mă grăbesc să le scot la concurs, pentru că încă nu avem probleme majore și nu vreau să cresc cheltuielile de personal. Aș avea nevoie și de un administrator pentru că am un proiect în derulare care mă obligă să angajez unul. Vorbim de posturi vacante în viitor și trebuie să vedem dacă avem bani să le susținem”, a declarat primarul Liviu Cotojman.

Și la primăria Lelești ar fi nevoie de un cadastrist, numai că organigrama nu mai permite angajări. ”Am avea nevoie să dublăm postul de cadastrist și pe cel de la registrul agricol, numai că organigrama nu ne permite să mai facem angajări și noi chiar avem nevoie de specialiști, mai ales pentru aplicarea legii 18 care ne sufocă. Am tot făcut contract cu diferite firme de cadastru, dar care la un moment dat ne-au lăsat baltă. Avem nevoie și de muncitori pentru că sunt lucruri pe care le putem face prin comună, dar nu avem forță de muncă. Să nu mai spun că am avea nevoie și de contabil și jurist, dar și aici organigrama nu permite noi angajări. Nu vedeți că de sus se caută restructurarea posturilor, fără ca noi să fim întrebați?”, a declarat primarul Laurențiu Turcilă.

De cadastrist ar fi nevoie și la primăria Drăguțești. ”Noi vrem să scoatem la concurs postul de cadastrist, pentru că cel pe care l-am avut a plecat prin transfer la Primăria Târgu-Jiu, probabil pe un salariu mai mare. Noi nu putem să stopăm aceste transferuri. De un cadastrist e nevoie urgentă, dar și de încă un funcționar la registrul agricol”, a declarat Ion Popescu, primarul din Drăguțești.

Primăria din Bumbești Jiu a organizat concurs pentru angajarea unui economist, după ce doi au ieșit la pensie. ”Avem un post de economist scos la concurs și sperăm să găsim pe cineva. Avem trei posturi de economiști ocupate, dar doi dintre ei au ieșit la pensie și am zis să angajăm măcar unul”, a declarat primarul Constantin Bobaru.

Și la Crușeț primarul a dat anunț pe la facultățile de profil pentru angajarea unui cadastrist.

Vizualizări: 3,614

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: