Primarii vor să asfalteze tarlalele agricole

Zeci de primari din Gorj au aplicat în această perioadă pentru măsura 125 ce prevede îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea agriculturii şi silviculturii. Primarii pot obţine până la un milion de euro pentru asfaltarea drumurilor de exploataţie agricolă aşa că nu puţini sunt cei care s-au înghesuit deja să facă proiecte.

Unul dintre aceşti primari este şi Dumitru Cornea, primarul din Albeni, care nici nu a stat pe gânduri atunci când s-a dat drumul la proiecte. Acesta vrea asfaltarea a şase kilometri de drum de tarla şi a reuşit deja să întocmească 46 de puncte din 50 posibile. „Avem o lungime de aproape şase kilometri de drum de tarla sau cultură cum se mai numesc. De fapt măsura prevede două componente, una pentru drumurile de tarla şi alta pentru drumurile forestiere ceea ce la noi nu a fost cazul”, a declarat Dumitru Cornea.

„Dacă se aprobă proiectul putem primi până la un milion de euro pentru asfaltare în proporţie de 50% iar restul se pietruieşte cu un material special. Sperăm că în 30 de zile primim răspunsul”, completează primarul din Albeni.

Printre beneficiile acestei măsuri se numără îmbunătăţirea accesului la exploataţiile agricole; construirea şi modernizarea drumurilor de exploataţie care să asigure accesul public la exploataţiile agricole; modernizarea şi retehnologizarea sistemelor de irigaţii; modernizarea şi retehnologizarea sistemelor de desecare şi drenaj; lucrări de corectare a torenţilor situaţi în fondul agricol.

Primarul din Albeni nu a fost singurul care a aplicat pentru această măsură. Alături de el s-au mai înscris în cursă şi primarii din Borăscu, Alimpeşti şi Turceni.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: