Primăriile din Gorj, între angajări şi disponibilizări. Vezi cine angajează şi cine dă afară!

Cele mai multe primării din Gorj au nevoie să facă urgent angajări. Cel puțin asta reiese din situația realizată de Instituția Prefectului, situație ce trebuie transmisă astăzi Ministerului Administrației și Internelor. În urma revizuirii posturilor din primării, reprezentanții Instituției Prefectului au descoperit că unii primari trebuie să mai angajeze personal, iar alții trebuie să mai disponibilizeze începând cu 1 ianuarie 2012. La nivelul oraşelor nu s-a schimbat nimic.

Stabilirea numărului de funcționari din primării în concordanță cu numărul populației localității respective a fost o măsură bine venită pentru cele mai multe primării din județ. Cea mai norocoasă primărie, căreia ar trebui să i se mai deblocheze 11 posturi este primăria Turburea. Aici primarul a înființat și Poliție Locală și Serviciu de Evidență a Populației și a avut și proiecte pe fonduri europene însă pentru toate astea nu i s-au deblocat posturi. ”Anul trecut a avut 30 de posturi în organigramă, dar ocupate efectiv au fost mai puține. După ce a înființat serviciile respective el a angajat pe posturi care le avea vacante. Anul acesta însă, dat fiind că are serviciile respective numărul de posturi din organigramă va ajunge la 41. Este primăria care are cea mai mare creștere, urmată fiind de Crasna cu zece posturi”, a declarat Liviu Diaconescu, șef serviciu Legalitate Acte din cadrul Instituției Prefectului. Primarul Ion Bârcă nu se aștepta la un număr atât de mare de posturi în organigramă însă spune că mai rămâne să se și deblocheze din ele. ”Avem nevoie de oameni în primărie, de tineret care să deservească populația, să dăm de muncă la oameni să aibă și ei un salariu”, a declarat Ion Bârcă.

Disponibilizări

Vestea nu este la fel de bună pentru toți primarii. Sunt și primării care ar trebui să facă disponibilizări începând cu 1 ianuarie 2012. Este cazul a zece localități. ”Este vorba de acele primării care au avut proiecte pe fonduri europene anul trecut ocazie cu care au făcut angajări strict pe aceste proiecte. Anul acesta proiectele nu mai sunt în desfășurare și trebuie să renunțe și la oamenii angajați. Astfel de situații se întâlnesc la Turceni, Bâlteni, Lelești și Prigoria care ar trebui să renunțe la cinci posturi, Dănești trei posturi și Hurezani două posturi”, a declarat Liviu Diconescu.

La Stoina și Negomir a scăzut populația

Situație mai delicată în comunele Stoina și Negomir care vor trebui să renunțe fiecare la câte un funcționar ca urmare a scăderii numărului de locuitori față de anul trecut. ”Stoina și Negomir vor trebui să renunțe la câte un funcționar ca urmare a scăderii populației”, a adăugat Diaconescu.

ORGANIGRAME

Primăriile cărora li s-au modificat organigramele în sensul că ar trebui să mai beneficieze de posturi deblocate sunt Văgiulești cu opt posturi, Târgu Jiu și Rovinari cu șase posturi, Tismana cu nouă posturi, Drăguțești, Dănești, Ionești, Polovragi și Roșia de Amaradia cu cinci posturi, Samarinești, Runcu și Turcinești cu două posturi.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: