Primăriile, la cotă de avarie. Nu mai sunt bani nici pentru încălzirea școlilor!

Situația primăriilor din județul Gorj este critică! Sezonul rece se apropie cu pași repezi, iar banii pentru plata facturilor sunt calculați de primari, până la ultimul leu. Doar un sprijin financiar din partea Guvernului ar putea salva situația, o recunosc edilii.

Pentru a putea trece de iarnă, primăria Prigoria are nevoie de cel puțin două milioane de lei, la rectificarea bugetară. În caz contrar, administrația locală va fi forțată să ia măsuri drastice pentru a acoperi cheltuielile. În momentul de față, inclusiv pentru încălzirea școlilor, banii s-au dovedit a fi insuficienți. Combustibilul solid, cumpărat pentru unitățile școlare, este suficient doar până în luna decembrie.

 „Momentan suntem în deficit. Așteptăm rectificarea de buget să vedem dacă mai salvează puțin situația. Să sperăm că vom trece cu brio. Sunt probleme și cu încălzirea în școli, ne mai trebuie bani pentru a susține încălzirea în școli, avem probleme și la iluminat, dar sperăm să le rezolvăm cu rectificarea. Singura mare problemă este la curentul de la stația de apă, acolo se consumă foarte mult curent și acolo sigur vom rămâne descoperiți, dar vedem ce decizii se vor lua și cu ce ne va putea ajuta Guvernul. Per total am avea nevoie de 23 de miliarde de lei vechi, dintre care pentru plata facturilor 6 miliarde de lei vechi. Noi sperăm să fim sprijiniți și să deblocăm situația, pentru că altfel va trebui să luăm alte măsuri. Eu sper să nu se ajungă acolo, să ne întoarcem în timp, să stăm cu iluminatul public stins pe timp de seară”, a afirmat primarul comunei Prigoria, Lucian Goață.

Vizualizări: 1,567

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: