Primăriile se asociază pentru a putea face angajări

Primăriile din Gorj care nu pot face angajări şi au un număr limitat de posturi disponibile înfiinţează asociaţii intercomunitare pentru a putea angaja pe posturile vacante. Una dintre asociaţii s-a format la Turceni, asociaţie la care au aderat şapte localităţi. Astfel, acestea vor putea efectua angajări pentru posturile vacante mai ales că unele dintre ele au nevoie de aceeaşi categorie de personal.

La Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Salubris Turceni Sud au aderat localităţile Borăscu, Ioneşti, Urdari, Negomir, Brăneşti, Bâlteni şi Turceni. În data de 21 februarie primarii celor şapte localităţi se vor întâlni pentru a expune fiecare în parte posturile de care au nevoie în localitatea pe care o reprezintă. Astfel, anumite categorii de personal vor putea lucra prin rotaţie la primării. Primăria Turceni are nevoie de o persoană pentru postul de auditor şi de doi cadastrişti. „Joi finalizăm înfiinţarea acestei asociaţii, dacă vom fi de acord toţi primarii. Noi avem nevoie de personal pe partea de audit şi cadastru. Vom stabili necesarul de personal pentru toate localităţile din cadrul asociaţiei. Asociaţia era deja înfiinţată, dar au aderat şi Brăneşti şi Bâlteni, vom vedea dacă vom păstra vechea denumire”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primar Turceni.

La primăria Negomir este nevoie de un auditor. Autorităţile locale speră să ocupe acest post prin intermediul asociaţiei intercomunitare. „Prin asociaţia asta vrem să ocupăm postul de audit intern pe care să îl împărţim cu Borăscu. Suntem obligaţi prin lege să îl avem, dacă nu Trezoreria ne blochează bugetul”, a precizat Ion Gruescu, primar Negomir. 

Chiar dacă aceste posturi pot fi ocupate prin intermediul asociaţiei intercomunitare, mai întâi trebuie să fie aprobate prin şedinţă de consiliu local. Şi comuna Hurezani a aderat la filiala judeţeană a Asociaţiei Comunelor din România prin intermediul căreia vrea să ocupe postul de auditor public. „Din această filială facem parte 35 de localităţi din judeţ. Noi, deocamdată, încercăm să ocupăm postul de auditor public”, a spus Gheorghe Cîrstea, primarul comunei Hurezani.

Înfiinţarea acestui tip de asociaţie pentru ocuparea posturilor vacante din fiecare primărie a fost recomandată primarilor şi de conducerea Prefecturii Gorj în cadrul unei şedinţe ce a avut loc în luna ianuarie.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: