Primărița din Stoina, trimisă în judecată - comunicat DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților 
PÎRVAN SORIN FLORENTIN, administrator și asociat unic al S.C. Patrick Florian S.R.L., la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:  - folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată; - înșelăciune, în formă continuată;  - instigare la fals intelectul, în formă continuată și  - fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. 
PÎRVAN IULIA, administrator al S.C. Patrick Florian S.R.L., la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:  - folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri;  - înșelăciune și  - fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată. 
BUȘE IOANA și GORUN ION, primar al comunei Stoina, județul Gorj, respectiv inspector în cadrul primăriei comunei Stoina, la data faptelor, în sarcina cărora s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de: - complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri, în formă continuată; - complicitate la înșelăciune, în formă continuată și  - fals intelectul, în formă continuată. 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 

În perioada 2012 - 2013, inculpații Pîrvan Sorin Florentin, în calitate de administrator și ulterior asociat unic al S.C. Patrick Florian S.R.L. și Pîrvan Iulia, în calitate de administrator al aceleiași firme, au depus la dosarele aferente anilor 2012 și 2013, mai multe acte și declarații false, prin care au obținut subvenții de la A.P.I.A. – Centrul Județean Gorj.
În aceeași perioadă, pentru a putea obține sumele respective de bani, inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia, au falsificat 26 de contracte de arendă, menționând sau adăugând în fals suprafețe de teren mai mari decât cele arendate efectiv de către deținătorii de terenuri.
Totodată, inculpatul Pîrvan Sorin Florentin, i-a determinat pe inculpații Bușe Ioana, primar al comunei Stoina și Gorun Ion, inspector cu atribuții privind registrul agricol în cadrul primăriei Stoina, să întocmească și să semneze în fals, cele două adeverințe aferente campaniilor 2012 și 2013, prin care se atestau împrejurări necorespunzătoare adevărului, privind suprafața agricolă deținută în arendă de către S.C. Patrick Florian S.R.L. pe raza comunei Stoina.
În acest fel, inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia au obținut pe nedrept de la A.P.I.A. – Centrul Județean Gorj, suma totală de 107.245,46 lei. 
În data de 01 iulie 2015, S.C. Patrick Florian S.R.L. a fost radiată, în urma hotărârii Tribunalului Dolj.  Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, s-a constituit parte civilă în dosarul penal, cu suma de 107.245,46 lei, reprezentând prejudiciul principal produs ca urmare a obținerii pe nedrept de sume de bani de către inculpații Pîrvan Sorin Florentin și Pîrvan Iulia în campaniile din anii 2012 și 2013.
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile aparținând inculpaților Bușe Ioana și Gorun Ion, până la concurența sumei de 107.245,46 lei.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj cu propunerea de a se menține măsurile asiguratorii dispuse în cauză. 

Vizualizări: 1,033

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima ora:

Citește și: