Primăriţa din Ţânţăreni a interzis accesul elevilor în sala de sport

Elevii de la Şcoala Generală din Ţânţăreni fac orele de Educaţie Fizică în sălile de curs, deşi în localitate există sală de sport modernă construită cu fonduri de la Guvern. Potrivit primarului din localitate, principalul motiv pentru care elevii nu au acces în sala de sport în reprezintă lipsa unui om de serviciu. Directorul precum şi profesorul de sport de la unitatea de învăţământ în cauză au făcut o adresă la primărie prin care solicită accesul elevilor în sala de sport însă nu au primit niciun răspuns. Prefectul judeţului Gorj a aflat ieri de această poveste şi spune că astăzi va lămuri lucrurile.

Elevii din imagine sunt în clasa a VIII-a B la Şcoala Generală din Ţânţăreni. Nu au rechizite pe masă şi nici uniformă pentru că se află la ora de sport. Deşi au echipament copii au stat de vorbă în sala de curs în loc să facă exerciţii fizice şi asta pentru că sala de sport care se află la câţiva metri distanţă de şcoală este închisă cu lacătul iar cheia este la primar. „Nu avem acces în sala de sport, am făcut adresă la primărie prin care am cerut să ne permită să desfăşurăm orele de educaţie fizică în sala de sport dar nu am primit niciun răspuns. Pentru că ni s-a comunicat că s-a ajuns în această situaţie din cauză că nu are cine face curat după copii am menţionat în acea adresă că ne asumăm responsabilitatea pentru respectarea ordinei şi disciplinei în timpul folosirii sălii de sport însă fără niciun rezultat”, a precizat Constantin Doroi, directorul Şcolii Generale din Ţânţăreni.

Cer rezolvare

Ion Ionică, profesorul de educaţie fizică de la această şcoală a cerut şi el primăriei printr-o adresă permisiunea să-şi ţină orele în sala de sport însă nu a primit nici o veste de la autorităţile locale. „Nu avem ce face, este păcat să se desfăşoare orele de educaţie fizică în sala de curs însă asta este situaţia, sala de sport este în administrarea primăriei iar cheia nu este la noi”, a spus Ion Ionică, profesor de sport la această şcoală. Elevii se uită la sala de sport ca la un bibelou.„Când nu plouă mai ieşim în curtea şcolii la ora de sport dar când acum ne e frig şi e vremea urâtă. În sala de sport ar fi frumos pentru că am putea să jucăm handbal şi baschet dar nu avem voie să intrăm acolo”, a spus Maria, elevă la această şcoală.

Maria Vasilescu: „Voi pune condiţii”

În timp ce elevii fac orele de sport în clasă, sala de sport este închiriată contracost localnicilor.  „Nu mai există femeie de serviciu, au mai avut acces în sala de sport şi au făcut deranj şi în acest moment unul dintre geamuri este spart. Să vină la mine domnul director cu profesorul să discutăm, le voi pune câteva condiţii şi dacă vor fi de acord le voi da cheia, nu vă pot spune ce condiţii pentru că voi hotărâ atunci cu ei. Nu prin adrese se obţine ceva să se deplaseze la primărie. Sala de sport este pentru comunitatea din Ţânţăreni nu neapărat doar pentru elevi”, a precizat Maria Vasilescu, primarul comunei Ţânţăreni.

Liviu Andrei: „Este un abuz”

Prefectul judeţului Gorj, Liviu Andrei, a aflat ieri despre modul în care se desfăşoară orele de educaţie fizică la Ţânţăreni. „Este un abuz ce se întâmplă la Ţânţăreni. Am fost acolo cu inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Justin Paralescu, şi ne-am întâlnit cu primarul şi directorul şcolii. Acolo este un conflict direct, o luptă între directorul şcolii şi primar fiecare are dreptatea lui, nu poate continua atâta timp cât afectează elevii. Astfel, am dispus să se constituie consiliul de administraţie conform cu legea la care să fie prezent şi inspectorul Justin Paralescu şi unde să se predea profesorului de sport sala printr-un proces verbal.  Cert este că problema va fi rezolvată”, a declarat Liviu Andrei, prefectul judeţului Gorj.

Au ieşit din beznă

Primăriţa din Ţânţăreni rezolvă problemele din comună doar după ce le află de la televizor. Abia după ce o echipă a postului de televiziune Gorj TV a semnalat faptul că cei aproape 800 de elevi ai şcolii din localitate învaţă pe întuneric, primăriţa a găsit de cuviinţă să dispună înlocuirea neoanelor arse. În primele săptămâni de şcoală, cele mai multe săli de clasă aveau un singur neon, iar altele nici măcar unul.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: