Primăriţei din Ţânţăreni i s-a pus pata pe fochistul şcolii

Primăriţa din Tanţăreni, Maria Vasilescu, a decis să ia în seamă propunerile guvernului  şi să mai facă economii, numai că aceasta a început de unde nu trebuie. Primăriţei i s-a pus pata de salariul minim pe economie al fochistului şcolii şi vrea să-l dea afară. Între timp, conducerea unităţii încearcă să o convingă că omul nu face doar focul iarna ci mai are şi alte sarcini.

Liviu Pitaru lucrează ca fochist la Şcoala Generală din Ţânţăreni de doi ani. Omul are un salariu minim pe economie. Directorul şcolii spune că primarul din localitate, Maria Vasilescu, încearcă pe toate căile să dicteze la această şcoală motiv pentru care vrea acum să-l disponibilizeze pe cel care pe lângă faptul că iarna are grijă ca micuţi să nu îngheţe de frig în sălile de clasă face tot felul de reparaţii în şcoală. „Primăria mi-a trimis o adresă prin care solicită să-i raportăm zilnic ce face fochistul. I-am transmis doamnei primar că acest om face foarte multe pentru această unitate de învăţământ şi nu e normal sa fie dat afară”, a precizat Constantin Doroi, directorul şcolii.

Maria Vasilescu, primarul comunei Ţânţăreni, susţine că este extrem de nemulţumită de activitatea prestată de către Liviu Pitaru. „El face focul în sobă iarna, dar sunt obligată să-l plătesc şi vara, nu e posibil aşa ceva am solicitat să-mi transmită zi de zi ceea ce face, exact ce repară”, a spus aceasta. Primăriţa susţine că dacă se va dovedi că vara stă, şi munceşte doar iarna va face demersurile necesare către Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj pentru ca acesta să fie dat afară.

Liviu Pitaru face tot ce îi stă în putinţă pentru a nu rămâne fără locul de muncă şi încearcă să o convingă acum pe primăriţă că şcoala are nevoie de el. „Dacă am materiale repar tot ce e stricat, dacă rămân fără serviciu nu o să am cu ce trăi, nu am alt venit”, mărturiseşte omul.

Vizualizări: 103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: