Primarul Bârcă, lăsat fără buget de consilierii USL

Primarul din Turburea, Ion Bîrcă, a declarat război consilierilor USL. Scandalul a fost declanşat de refuzul consilierilor din opoziţie de a vota bugetul local. Bîrcă spune că în această situaţie  profesorii nu îşi vor primi salariile şi nu se vor plutea achita facturile la gaze pentru şcoli şi celelalte instituţii. Primarul din Turburea spune că aleşii locali din USL ar vrea să nu se facă nimic în comună iar banii să ajungă în buzunarele lor.

Primarul din Turburea, Ion Bârcă este foc şi pară, după ce consilierii USL din Turburea au refuzat să voteze proiectul de buget. Edilul spune că nu va putea face plăţi şi îi acuză pe consilierii din Opoziţie că îşi văd doar  interesele personale şi ar vrea ca banii să ajungă doar în buzunarele lor. Bîrcă a adus o serie de acuzaţii la adresa consilierilor  desper care spune că ar vrea doar să participe la licitaţii şi să câştige societăţile lor şi ale rudelor lor. ”Nu s-a aprobat bugetul local de către consilierii comunei Turburea. Ce să vă spun, că sunt oameni cu interese personale. Aşa se trec pe listele de consilieri şi nu-şi văd decât interesul lor personal. Interesul lor personal, ce înseamnă? Să fiu băiat bun cu societăţile lor, cu mătuşa. Care îi trec în fel şi fel de comisii ca să câştige licitaţii, unii şi alţii. De opt ani de zile, consilierii USL, de fapt cei ai PSD, nu fac nimic”, a declarat Bîrcă.

Dascălii, fără salarii

Nu au respect faţă de cadrele didactice, spune primarul din Turburea despre consilierii USL. Pentru că aleşii s-au împotrivit şi nu au votat proiectul de buget, dascălii din comună rămân fără salarii. Mai mult decât atât, nu se vor putea achita facturile la gaze, nici pentru şcoli, nici pentru celelalte instituţii publice. ”Sunt  oameni care pur şi simplu nu au un respect faţă de cadrele didactice. În momentul de faţă nu mai putem plăti salarii, iluminat public, gaze la şcoli, gaze la instituţii, pe care le plătim din bugetul local. Pentru că pe ei, nu-i interesează. De ce să facem treabă la şcoală? Să facem şcolile? Nu! Nu trebuie să facem nimic! Dacă am putea să facem în felul următor: să distribuim banii în buzunar la fiecare”, mai spune primarul din Turburea.

Consilierii, lăsaţi fără indemnizaţii

Edilul este hotărât să nu le plătească reprezentanţilor Opoziţiei din Consiliul Local Turburea niciun leu. Bârcă este hotărât să nu le plătească indemnizaţiile consilierilor, pentru că nu vrea să dea bani publici unor oameni care nu fac nimic şi, în plus, îi împiedică şi pe alţii să facă.

Primarul din Turburea spune că de când a fost ales, consilierii PSD nu au depus decât un proiect de hotărâre prin care ei voiau să obţină o facilitate la cantină. Pentru că nu au făcut nimic, nu vor primi nici bani şi mai mult decât atât, Bârcă îi invită pe consilierii USL să vină în faţa locuitorilor comunei şi să le explice ce au făcut pentru ei. ”Dacă am început să ascuţim săbiile, hai să ascuţim săbiile! Să vedem care pe care.  Oricum eu nu o să le plătesc indemnizaţiile. În doi ani de mandat al lui Bîrcă, consilierii USL nu au făcut niciun proiect de hotărâre. Atât au făcut: o hotărâre prin care voiau ei o facilitate la cantină, pe care le-a respins-o prefectul. Eu mă duc cu ei în instanţă. Nu au făcut nimic, iar ei să-mi demonstreze că au făcut. Pentru ce să le dau indemnizaţii  din banul public. Dacă au curaj să iasă cu mine în faţa cetăţenilor”, a conchis Ion Bîrcă.  Acesta a mai spus că pe comisii, nu există niciun proces-verbal de şedinţă, pentru că,respectivii consilieri, ţin şedinţele prin cârciumi.

Bîrcă va convoca, la începutul săptămânii viitoare o şedinţă extraordinară de consiliu local şi va pune din nou pe ordinea de zi, proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local.

Declaraţie

”Bugetul comunei nu a fost votat pentru că în Consiliul Local Turburea s-a format o gășcuță, că ei sunt USL-ul. Copiază și ei ce face Victor Ponta, Crin Antonescu. Ce fac ei la București aplică și ei în Turburea”.

Ion Bîrcă, primar

PUBLIC

La viitoarea ședință în care se va pune problema bugetului, primarul din Turburea îi va invita la consiliu și pe cetățenii din comună pentru că este publică. ”Să vină și cetățenii să vadă cum se votează bugetul la noi în comună”, afirmă Bîrcă. (A.A.)

OPOZANŢI

Printre cei șapte consilieri din 13 care au votat împotriva bugetului sunt Pușcu Titu, Tudor Brabete, Constantin Daju, Elena Popescu şi Dumitru Coman. (A.A.)

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: