Primarul Bîrcă: Merg cu PSD la europarlamentare

Primarul PDL din Turburea, Ion Bîrcă, a spus răspicat faptul că la alegerile europarlamentare va face campanie pentru PSD, aşa cum s-a întâmplat şi la parlamentare. Primarul este sigur că PDL nu va obţine multe voturi. El a criticat politica PDL şi crede că pedeliştii nu sunt în măsură să critice USL. Ion Bîrcă a mai spus la Radio Infinit că ar termina războiul cu PDL dacă l-ar exclude din partid, aşa cum cere de aproape un an. 

Reporter: Cum comentaţi excluderea domnului Nicolae Daviţoiu?

Ion Bîrcă: Un lucru foarte urât vis-a-vis de PDL. Nu ai voie să dai afară oamenii cu care ai plecat la muncă. Domnul Daviţoiu e un om care-şi face treaba. Nu cred că ar fi trebuit dat afară. Dai afară doi oameni de marcă, Daviţoiu şi Fugaru. Erau oameni cunoscuţi în judeţ şi-şi făceau treaba lor.

Rep.: Acea candidatură a dvs. a fost doar o idee? Ziceţi de un an că vreţi să plecaţi şi nu reuşiţi.

I.B.: Nu reuşesc pentru că deocamdată la ora actuală cuţitul e în mâna celor de la PDL. Politica nu se face cu forţa, iar politicienii se măsoară în voturi, dar ce să zic. Asta e situaţia. Am zis că stau deoparte, îmi văd de treaba mea. Nu sunt mulţumit de consilierii locali pentru că sunt şantajaţi de domnul Dan Vîlceanu şi de preşedintele de la Turburea. Să nu fie niciunul de acord cu proiectele mele.

Rep.: Votează împotrivă?

I.B.: Votează numai împotrivă. Sunt oameni care au ieşit datorită muncii mele. Se cheltuiesc bani. Nu am majoritate în Consiliul Local, dar sper că se va face această majoritate Am susţinerea oamenilor. Au văzut toţi că sunt un om care fac treabă şi nu mint.

Rep.: Este posibil să fie aceeaşi situaţie ca la Fărcăşeşti, adică să fie convocate alegeri pentru Consiliul Local?

I.B.: Eu chiar aş vrea. Dacă ei se consideră oameni capabili să nu vină nici la şedinţa asta, n-ar mai veni nici la şedinţa următoare, facem alegeri în Turburea pentru că cetăţenii s-au cam săturat şi om vedea care pe care alege. Vă spun, de la PDL nu ştiu dacă iese unul sau doi consilieri.

Rep.: Poate au crescut în Opoziţie.

I.B.: Nu ai cu ce să creşti. Creierul la om nu se spală imediat. Ce, le-a dat câte o pastilă să uite ce au făcut? Nu se poate. La nivelul judeţului Gorj este sub 5%.

Rep.: Ei şi-au propus să bată liberalii la alegerile europarlamentare

I.B.: Nu, aşa din gură putem vorbi multe.

Rep.: Cu ce partid mergeţi la europarlamentare?

I.B.: Voi merge cu cei de la PSD. Am o discuţie şi o înţelegere cu domnul Iriza. Mă ajută în toate proiecte. Sunt încă lângă domnul Popescu care nu a zis nu niciodată. Îmi răspunde la telefon. Cred că se va face majoritate în consiliul local. Cei de la USL sunt 7 şi fac majoritatea, 7 din 13, iar cei de la PDL sunt 6. Dacă domnul Dan Vîlceanu ar înţelege, nu trebuie să ţin acest om, şi-a făcut treaba, mi-a adus 1500 de voturi pentru funcţia de consilier judeţean. Că este şi datorită muncii mele. M-ar respecta şi ar zice: domnule, politică nu se face cu forţa. Cred că nu o să-l ţină nimeni nici pe domnul Dan Vîlceanu dacă nu va lua voturi. Eu le-am arătat la Turburea că au luat 93 de voturi, Din 3500 au luat 93 de voturi. (..) Vorbesc ei de USL. Păi ei au fost la guvernare 10 ani de zile, au făcut toate jocurile politice în România asta. Au făcut ce-a fost rău. Tot ce-a fost rău. Inclusiv pe noi pe primari ne minţea. Ne-a chemat domnul Boc la Bucureşti şi am stat 2 minute. A venit cu nasul pe sus Falcă şi zice: voi venirăţi nepregătiţi. Hai, acasă! Toţi banii se duceau la Cluj, la Falcă, la Pinalti. Nu mai puteai să vorbeşti cu el.  Vin şi vorbesc ei când firmele lor prosperau.

Rep.: Nu ştiu dacă mai e un primar PDL care să critice PDL.

I.B.: Eu sunt realist.

Rep.: Dvs. doriţi hârtie scrisă că sunteţi exclus.

I.B.: Da.

Rep.: Dacă vă dau afară din partid terminaţi războiul?

I.B.: Aş termina războiul cu ei pentru că nu m-ar mai interesa.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: