Milosteanu (PSD): Nu aș putea trăi cu 350 de lei

Consilierul județean PSD Gorj, Gheorghe Milosteanu, a avut dificultăți ieri în a răspunde întrebărilor jurnalistului Eugen Măruță atunci când i s-au reamintit promisiunile PSD din campania electorală. Încurcat, Milosteanu spune că cel care a promis un milion de locuri de muncă să vină acum și să explice oamenilor situația. Milosteanu a mai spus că nu ar putea trăi doar cu indemnizația de șomaj.

Reporter: Ce faceți, pentru că numărul de șomeri crește alarmant? 16 mii de concedieri de la începutul anului.

Gheorghe Milosteanu: Îmi aduc aminte perfect că în timpul campaniei electorale noi am spus că încercăm să păstrăm locurile de muncă. Cine a lansat acea cifră de un milion de locuri de muncă să vină acum să dea explicații. Eram conștienți că nu se pot crea un milion de locuri de muncă.

Rep.: Ce faceți pentru ca investitorii care vin să rămână? Ați vorbit în campanie și chiar la această emisiune despre parcuri industriale la Turceni, Târgu Jiu, extinderea Parcului Industrial de la Sadu.

G.M.: Trebuie să recunoașteți că nu prea vin. Sunt convins că nu sunt de vină primarii. Ce să facă un primar să aducă investitorii străini decât să ofere acele facilități, terenuri pe care le pot pune la dispoziție, iar la nivel guvernamental fiscalitate mai redusă, dar ce să facă un primar? Repet, nu de primar depinde venirea investiției. Nu sunt de vină autoritățile locale.

Rep.: La Timișoara de ce se duc?

G.M.: S-au dus acolo mai demult. Acum în toată țara.... Una e Timișoara și alta e aici. Nu vin acei investitori așa cum ne-am dori noi și nu prea sunt în toată țara.  Poate să influențeze politicul, să spună, dacă vrei să investești în România vino în Gorj? Nu se poate.

Rep.: De ce ați venit la guvernare?

G.M.: E un act ciclic, cetățenii aleg la fiecare alegeri pe cine să voteze. De cele mai multe ori ne-au votat pe noi pentru că au avut încredere în noi.

Rep.: Ce poate face CEO pentru acest județ, pentru economia Gorjului?

G.M.: CE Oltenia a trebuit să-și vândă energia, să vândă cât mai multă energie și să nu facă restructurări. Să fie rentabilă prin vânzare de energie, nu prin darea afară a oamenilor.

Rep.: Ați putea trăi doar cu indemnizația de șomaj, cu 350 de lei cât ia un absolvent?

G.M.: Și eu mă întreb cum trăiesc acești oameni, cu probleme de sănătate. Eu nu aș putea trăi cu 350 de lei într-o lună. (...) USL are o politică cu o componentă socială puternică.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: