Berca vrea şefia PDL Târgu Jiu, în tandem cu Dragomirescu

PDL Târgu Jiu se pregăteşte de alegeri! Eduard Berca, actual preşedinte al formaţiunii la nivelul municipiului, spune că va candida vizând tot funcţia pe care o ocupă în prezent. Berca îşi face şi planuri pentru alegerile viitoare pentru primăria Tg Jiu. Acesta îşi propune să obţină un scor de 51% la alegerile din 2016. 

Reporter: Urmează alegeri la PDL Târgu Jiu. Veţi candida? Dacă da, pentru ce funcţie?

Eduard Berca:  Pe 2 noiembrie vor avea loc alegerile la municipiu. Sigur că voi candida, pentru funcţia de preşedinte.

Rep.: Veţi candida în tandem cu domnul Emil Dragomirescu ca secretar general?

E. B.: În cursul zilei de miercuri vom avea o întâlnire a Biroului Permanent Local actual, interimar, şi vom lansa deschiderea candidaturilor pentru absolut toate funcţiile din cadrul Biroului Permanent Local, cu amendamentul că funcţia de preşedinte este supusă avizului şi aprobării Biroului Permanent Judeţean. Dacă domnul Dragomirescu îşi va depune candidatura, sigur că mie, personal, îmi face o deosebită plăcere să îl am în continuare, pentru că am fost împreună în trecut şi am o încredere deosebită în dumnealui ca şi organizator, ca şi om de echipă.

Rep.: Pe ce echipă vă bazaţi d-voastră?

E.B.: În mare parte pe o echipă nouă. Sunt oameni din sfera mediului de afaceri, Traian Crăc, Gabriel Coica, Adrian Rovenţa, Victor Popescu, Robert Ciocioi, Bogdan Arsenie, Victor Pleşa, sunt mulţi, probabil că atunci când se va finaliza sesiunea de candidaturi o vom da publicităţii.

Rep.: Vă aşteptaţi să aveţi contracandidaţi la funcţia de preşedinte?

E.B.: Vreau să lansăm public prin afişare deschiderea acestei sesiuni de depunere a candidaturilor pentru absolut toate funcţiile şi, dacă vor fi doritori, vor fi oameni care se consideră reprezentativi la nivelul municipiului Târgu Jiu sau îşi doresc să participe alături de o echipă care va fi aleasă în mod democratic, sigur că nu am nimic împotrivă să am  contracandidaţi şi colegii mei sau cei care îşi vor manifesta interesul pentru a alte funcţii să aibă şi ei contracandidaţii lor.

Rep.: Există posibilitatea ca domnul Nicolae Daviţoiu să vizeze funcţia de preşedinte a formaţiunii locale...

E.B.: Fără discuţie, dânsul este membru de drept în consiliul de coordonare local, fiind şi consilier local, fără discuţie dacă va dori, are toate posibilităţile de a-şi depune această candidatură, dar încă o dată, această funcţie de preşedinte este supusă avizării şi aprobării Birului Permanent Judeţean.

Rep.: Voci din rândul membrilor organizaţiei locale cer excluderea domnului Daviţoiu din partid fiind bănuit de implicare în constituirea Partidului Mişcarea Populară de la Gorj...

E.B.: Vocile probabil sunt cam diluate, cam atenuate. În discuţiile pe care le-am avut cu activul de partid eu nu am avut o solicitare concretă. Sunt anumite critici punctuale legate de ceea ce s-a întâmplat cu Mişcarea Populară şi pe bună dreptate. Pot să consider că prezenţa acestei grupări, acestor manifestări ale unei alte organizaţii, fie ea doar fundaţie la un moment dat într-o locaţie a dânsului puteau să presupună o legătură. Dacă Biroul Permanent Local interimar va primi o sesizare în acest sens o să o luăm în discuţie cu ocazia  consiliului de coordonare local sau cu  ocazia conferinţei de alegeri.

Rep.: Vă pregătiţi pentru o nouă candidatură pentru primăria Târgu Jiu, în cazul în care veţi câştiga alegerile la organizaţia locală?

E. B.: Fără discuţie. Îmi doresc să candidez în 2016 la primăria municipiului Târgu Jiu. La ultimele alegeri nu neapărat procentul a fost important ci faptul că a fost cel mai mare dintre cele trei candidaturi, de la domnul Nanu şi până acum, practic, de când domnul Cârciumaru este primar şi s-a obţinut acest scor în condiţiile în care candidatura mea a fost anunţată cam cu o lună înainte de startul efectiv al campaniei electorale. Scorul a fost undeva între 8 şi 9 %. Pe mine mă încurajează şi mă ambiţionează treaba asta. Îmi propun ca la următoarele alegeri să obţin 51%.

Vizualizări: 235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: