Primarul care merge din poartă-n poartă să salveze şcoala

Primarul din comuna Turcinești vrea să țină funcționale toate unitățile de învățământ din comună, drept pentru care face tot posibilul ca școlile și grădinițele să nu ducă lipsă de elevi. Pe lângă faptul că a încercat să creeze condiții în toate unitățile, acum edilul umblă prin sate cu cadrele didactice pentru a-i convinge pe părinți să-și dea copiii la școlile de pe raza localității, nu la Târgu-Jiu. În felul acesta, Vasile Gogălniceanu a reușit în doi ani să dubleze numărul de elevi la Școala primară din Horezu. 

Vasile Gogălniceanu face tot posibilul ca toate unitățile de învățământ din comună să funcționeze chiar și pentru câțiva copii. Este cazul Școlii Primare din satul Horezu care își va deschide porțile anul aceste pentru 8 elevi, deși în urmă cu doi ani aici au studiat numai patru elevi. Edilul încearcă toate posibilitățile pentru a-i determina pe părinți să-și trimită copiii la școlile din sat. Așa se face că edilul, împreună cu cadrele didactice, merge din poartă în poartă la familiile cu copii. „Noi vrem ca școlile din Turcinești să funcționeze și localnicii să nu-și mai trimită copiii la Târgu-Jiu. Eu merg prin sat cu directoarea de la școli, dar și cu  cadrele didactice și vorbim cu părinții. Le explicăm că e mai bine să-și țină copiii în sat, să nu-i pună să facă naveta, le arătăm condițiile din școli, le prezentăm rezultatele le învățătură și în felul acesta am reușit să convingem mulți părinți să trimită copiii la școala din sat. Am decis chiar să-i aducem și să-i ducem acasă cu microbuzul, să nu meargă deloc pe jos”, a declarat Vasile Gogălniceanu.

Şcoala din Horezu a fost salvată

La nivelul comunei Turcinești, în urmă cu doi ani s-a pus problema închiderii școlii de la Horezu, pe motiv că nu sunt elevi suficienți, deși aici s-au  făcut ceva investiții. Dacă acum doi ani, la această unitate de învățământ erau numai 4 elevi, acum numărul acestora s-a dublat. „Noi am vrut să rămână funcțională această școală, pentru că nu era normal să trambalăm elevii din clasele primare și pe cei de la grădiniță în satele vecine, dacă aici au școală. Am reușit să dublăm numărul elevilor. Anul acesta vor merge la școală 8 elevi și mai mult decât atât am reușit să aducem la catedră un dascăl din sat, ca să nu mai fie nevoit altcineva să facă naveta”, a mai spus Gogălniceanu.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: