Primarul de la Fărcăşeşti, suspendat din funcţie

Instituţia Prefectului a emis un ordin de suspendare a mandatului de primar al lui Constantin Pârvulescu, acuzat de săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită. Pe perioada în care primarul comunei Fărcăşeşti se va afla în arest preventiv, atribuţiile sale îi vor fi preluate de către viceprimarul Dănuţ Bălu. În cazul în care primarul va fi găsit nevinovat, acesta îşi va primi drepturile salariale corespunzătoare perioadei în care a fost suspendat.

Instituţia Prefectului Gorj a emis, vineri după-amiaza, un ordin de suspendare a mandatului primarului comunei Fărcăşeşti, în urma unei înştiinţări primite de la Tribunalul Dolj. Constantin Pârvulescu a fost reţinut preventiv pentru 29 de zile din cauza săvârşirii a două infracţiuni de luare de mită. “Instituţia Prefectului a emis ordin de suspendare a mandatului primarului comunei Fărcăşeşti, în urma înştiinţării primite de la Tribunalul Dolj. Ordinul are aplicabilitate din data de 4 martie şi va fi valabil pe toată perioada cât Constantin Pârvulescu se va afla în arest”, a declarat Liviu Diaconescu, şeful Serviciului Structură Juridică din cadrul Prefecturii Gorj.

În acest interval de timp Primăria Fărcăşeşti va fi condusă de viceprimarul Dănuţ Bălu. La rândul său, Constantin Pârvulescu are dreptul de a contesta decizia magistraţilor doljeni prin recurs la Curtea de Apel Craiova. “În cazul în care pe parcursul perioadei de judecată a procesului, va fi cercetat în stare de libertate Constantin Pârvulescu îşi va relua activitatea de primar, mandatul său încetând doar în condiţiile în care va fi condamnat la închisoare”, a mai precizat Liviu Diaconescu.

Potrivit Legii 215/ 2001, în cazul în care primarul suspendat din funcţie va fi găsit nevinovat acesta are dreptul la plata drepturilor salariale corespunzătoare perioadei în care a fost suspendat.

Vizualizări: 115

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: