Primarul din Aninoasa, în conflict cu directoarea şcolii

Primarul din Aninoasa, Ilie Petroi, spune că nu este binevenit la şedinţele Consiliului de Administrație de la școala din localitate. Acesta o acuză pe directoarea Ileana Petrache că nu îl convoacă niciodată atunci când organizează şedinţele şi că ţine la secret toate hotărârile adoptate de Consiliul de Administraţie. Primarul spune că toate deciziile luate sunt nule, dar inspectorul general Justin Paralescu îl corectează. Toate şedinţele au avut majoritate, aşadar hotărârile sunt legale.

Deși prin noua Lege a Educației se pune baza pe o bună colaborare între autoritatea locală și școală, la Aninoasa se întâmplă exact pe dos. ”De un an de zile nu am mai fost convocat să particip la Consiliul de Administrație al școlii pe care o am în subordine. Ca membru al acestui consiliu am cerut să mi se pună la dispoziție procesele verbale care se încheie acolo ca să văd și eu ce se întâmplă în școala pentru care plătesc utilitățile, dar refuză să mi le aducă la cunoștință. Am discutat și cu inspectorul școlar general despre această răceală dintre mine și școală”, afirmă Ilie Petroi. Plecând de la ideea că toate ședințele s-au ținut fără ca el să fie invitat rezultă că toate deciziile sunt nule de drept. ”Nu există colaborare. Pentru că nu am fost prezent la Consiliul de Administrație al școlii înseamnă că toate deciziile adoptate acolo sunt nule de drept. Directoarea Ilona Petrache mi-a motivat verbal că nu îmi poate pune la dispoziție acele documente”, mai menționează Ilie Petroi.

Acesta este nemulțumit că nu a avut un cuvânt de spus în angajarea contabilului în școală. ”S-a organizat concurs pentru angajarea unui contabil în școală fără ca membrii Consiliului de Administrație să fie convocați. Cred că trebuia să știm și noi ce condiții trebuie să îndeplinească cei care participă la concurs și modul în care se face angajarea”, spune nemulțumit primarul. Contactată telefonic, directoarea Ilona Petrache nu a dorit să comenteze acuzațiile aduse la adresa sa de primarul Ilie Petroi.

„Primarul nu are dreptate, directoarea-şi face datoria. Cunosc problema şi între ambele părţi au avut loc discuţii. Dacă lipseşte unul dintre membrii Consiliului de Administraţie asta nu înseamnă că deciziile sunt nule“

Justin Paralescu, inspector general IŞJ Gorj

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: