Primarul din Bustuchin îşi plăteşte şi acum alegerile din 2008

Neînţelegerile pe care le-a avut în 2008 cu foştii şefi ai circumscripţiei electorale ce s-au ocupat de organizarea alegerilor la Bustuchin nu s-au încheiat nici până acum pentru edilul Ion Ciocea.

Instituţia condusă de acesta a fost găsită bună de plată pentru muncile făcute de membrii Biroului Electoral Local, primarul fiind extrem de nemulţumit pentru faptul că, astfel, pierde sume importante de la bugetul comunei. Necazurile au început în urmă cu aproape trei ani, edilul plătind doar 41 de zile de lucru pentru reprezentanţii biroului electoral, aceştia dându-l în judecată şi cerând banii pentru vreo 70 de zile. Până la 5000 de lei au primit membrii biroului electoral în vara lui 2008, dar acum instanţa le-a dat dreptate prin sentinţă definitivă şi, astfel, edilul trebuie să se caute prin conturile instituţiei pentru a achita aproape 24.000 de lei.

„Nu mi-a venit să cred că se poate da o asemenea hotărâre judecătorească. Ştim bine cu toţii că mai mult de 10 zile nu se munceşte la alegeri, dar cu pontaje şi hârtii dumnealor au cerut banii pe 68 de zile. Le-am acceptat la plată 40 de zile şi tot nu a fost suficient. Atunci au primit cam până la 5000 de lei, iar acum am să le dau aproape încă pe atât. Banii cei mulţi se duc la preşedinte şi la adjunct, un judecător şi un avocat, oameni care ştiu toate chichiţele legale şi, ca dovadă, suntem buni de plată. Ce mă doare este că sunt bani care îi dau de la bugetul local. Vă daţi seama că noi avem venituri estimate proprii undeva la 4-500.000 de lei, iar vreo 24.000 de lei vor merge doar la ei. Poate or să vadă şi parlamentarii situaţia asta şi or să modifice legislaţia pentru alegerile viitoare. Eu sunt de acord că munca trebuie plătită, dar nici aşa, unii să câştige într-o lună două cât noi într-un an, iar efortul lor să fie mult mai mic, eventual depus în câteva zile”, declară primarul, extrem de revoltat pe situaţia creată.

„Judecătorul care a fost preşedinte la alegeri ajunge să încaseze peste 11.000 de lei per total, adică aproape tot salariul meu pe un an de zile“.

Ion Ciocea, primar

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: