Primarul din Jupâneşti lucrează cu firme aflate în insolvenţă

Primarul de la Jupâneşti, Petre Guşiţă,  îşi bate încă o dată joc de cei care l-au ales. Lucrările la cele două poduri, Vidin şi Vierşani,  ar trebui executate de firma “Ferat Construct“, firmă  care se află în insolvenţă, lucru despre care primarul spune că nu ştie nimic. La fel  cum  “nu a ştiut” nici de faptul că firma care execută în momentul de faţă lucrările este cea contractată pentru refacerea unui drum şi care nu are nicio legătură cu cele două poduri.

Firma “Ferat Construct” este cea care a câştigat licitaţia pentru efectuarea  podurilor Vidin şi Vierşani. Lucrurile la primăria Jupâneşti nu stau însă aşa cum le prezintă Petre Guşiţă, cum că totul este în regulă. Societatea “Ferat Construct” este în insolvenţă şi are 40 de creditori. Primarul spune însă că nu ştie nimic. ”Nu ştiam că firma este în insolvenţă, acum am aflat. Dar trebuie să îşi continue lucrările, conform contractului. Bine că i-am pus până acum să lucreze aşa încet la poduri“, se scuză primarul.

Lucrările la pod nu mai sunt însă realizate de această firmă, ci de Laiol Best, societate care are contractată o lucrare la un drum. Primarul se face însă că nu ştie nici acest lucru. “Constructorul  are voie să lucreze la poduri şi cu alte firme. Eu nu ştiu ce au făcut şi cine lucrează, pe mine mă interesează că se face ceva.  Poate colaborează şi cu alte firme. O să mă interesez despre acest lucru, nu este ilegal“, a declarat primarul Petre Guşiţă. 

Corpul de Control al Prefectului a verificat lucrările la cele două poduri şi a constatat că, din 2007 când au început lucrările şi până în prezent există 5 acte adiţionale prin care termenul de finalizare este prelungit.

Guşiţă se încurcă în minciuni, nu ştie câţi bani a cheltuit

Lucrările la cele două poduri costă 36 de miliarde, bani care vin de la Guvernul României.  Câţi au fost cheltuiţi până în prezent nu ştie însă nici primarul, care declară sume diferite, în zile diferite. Acum câteva zile spune că banii de la guvern au venit în tranşe şi s-au cheltuit aproximativ 20 de miliarde. A uitat însă declaraţia din urma cu câteva săptămâni când spunea că a cheltuit 25 de miliarde. În urma anchetei Corpului de Control, Guşiţă este anchetat de mai multe organe de control, inclusiv de DNA.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: