Primarul din Motru, îngrozit de ușurința cu care se vorbește de închiderea mineritului

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, se declară îngrozit de ușurința cu care actualii guvernanți vorbesc despre închiderea mineritului în zonă. “Pe mine m-a îngrozit să aud cum se spune cu atâta ușurință că în 2025 se va închide Lupoaia, zic unii că până în 2030 și Roșiuța. Sunt 2.000 de oameni care lucrează în acest sector pe zona Motru și nu este un lucru bun nici social, nici administrativ”, a spus Morega la Radio Infinit.

Primarul din Motru spune că nu este suficient să își propună Complexul Energetic Oltenia să facă parcuri fotovoltaice. “Dacă aduc panouri din China sau din Germania și doar venim cu terenul, nu am făcut nimic. Trebuie să facem fabricile de componente în Gorj”, a spus Morega.

Cosmin Morega spune că România ar trebui să aibă politicieni cu atitudine, care să fie naționaliști. “E mai simplu să facem ce vor alții”, acuză Morega, îngrijorat și de faptul că planul de restructurare este răul cel mic.

“Dacă nu se aprobă planul de restructurare, se intră în faliment”, avertizează primarul din Motru, care spune că suntem în situația în care pierderea a mii de locuri de muncă înseamnă “răul cel mic din răul cel mare”. (A.A.)

Vizualizări: 2,753

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: