Primarul din Runcu se pregăteşte de iarnă

La Runcu au început pregătirile pentru sezonul rece. Au fost deja aprovizionate cu lemne de foc unităţile de învăţământ, postul de poliţie şi lăcaşurile de cult. Săptămâna viitoare se va face şi aprovizionarea cu material antiderapant, în aşa fel încât frigul şi zăpada să nu ridice probleme.

Adi Câmpeanu, primarul localităţii Runcu, spune că deszăpezirea se face în regie proprie, unitatea administrativ teritorială dispunând de utilaje proprii. „Pentru sezonul rece trebuie să procurăm materialul antiderapant pentru deszăpezire, dar asta săptămâna viitoare, după ce termin de asfaltat drumurile din comună. Deszăpezirea se face în regie proprie, avem utilaje echipate cu lamă de zăpadă”, a declarat Câmpeanu.

Primarul nu se plânge nici de lipsă de personal, pentru că atunci când este nevoie, lucrează de la beneficiarii ajutorului social, până la primar. „Pe buldoexcavator lucrează primarul, pe tractor deservantul şi la împrăştierea materialului antiderapant serviciul de utilităţi publice, unde sunt doi oameni şi beneficiarii Legii 416. Nu înseamnă că dacă eşti primar sau viceprimar nu poţi să stai pe utilaj 4 ore. Lucrăm toţi în aşa fel încât să se circule în condiţii normale. De patru ierni nu au fost probleme”, susţine primarul. 

Pentru a se asigura că pe drumurile din comună se circulă indiferent de cantitatea de zăpadă, primarul a luat hotărârea ca două persoane să fie direct răspunzătoare pentru un sector de drum. „Câte două persoane sunt împărţite pe fiecare pantă în parte în comună şi sunt direct răspunzători de întreţinerea şi împrăştierea materialului antiderapant”, este strategia de iarnă a primarului din Runcu.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: