Primarul din Schela concesionează fosta zonă minieră

Fosta zonă minieră Schela a fost scoasă la licitaţie de primăria localităţii în vederea valorificării ei ca potenţial turistic. Potrivit primarului Aristide Şerbănescu concesiunea se face pe 49 de ani cu posibilitatea de prelungire. De asemenea, primarul oferă o perioadă de graţie de cinci ani si există posibilitatea ca în această perioadă, cel care va concesiona să şi cumpere terenul respectiv. Licitaţia propriu-zisă va avea loc pe 31 august. 

Consiliul Local Schela a primit în două etape terenul fostei zone miniere, ultima etapă fiind în noiembrie 2010. „Prin hotărâre de Consiliu Local am hotărât să concesionăm chiar să vindem această locaţie lucru pe care l-am făcut prin publicarea în Monitorul Oficial într-un ziar de circulaţie naţională şi două ziare locale şi am stabilit data licitaţiei 31 august 2011. Sperăm să fie persoane interesate de această locaţie”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul din Schela. Persoane interesate de această locaţie au apărut încă dinainte de a fi publicată în Monitorul Oficial însă primarul nu putea să concesioneze sau să închirieze decât pe perioada pe care o avea în protocolul încheiat cu ministerul industriei pe perioada expirării termenului de 30 de ani.

Complex hotelier

O parte din construcţiile fostei zone miniere au fost reabilitate în anii 2001 şi 2002 astfel încât acum sunt numai bune de a le da o altă folosinţă. Primarul s-a gândit la un complex hotelier. „Am preluat şi construcţiile şi terenul. O parte din ele pot fi refolosite pentru că au fost reabilitate în 2001-2002. Atunci am obţinut nişte sume pentru zonele afectat de minerit, 174.000 de dolari. La sediul central, de 720 mp, se poate da jos învelitoarea şi se poate face complex hotelier şi cu spaţii la parter de alimentaţie publică. Un bun investitor care doreşte poate să facă în zonă ceva”, a adăugat primarul. Acesta are însă şi o singură pretenţie. „Singurul lucru care mi-l doresc e ca toate construcţiile să fie făcute în baza unui proiect, să respecte specificul zonei şi al judeţului. La Rânca s-au băgat o grămadă de bani şi s-au făcut aiurea, eu nu vreau betoane şi termopane în munte, vreau construcţii din lemn“, a adăugat Şerbănescu.

CÂŞTIGURI

Primarul speră ca proiectul să fie implementat în maxim cinci ani şi spune că vor fi create şi locuri de muncă. Redevenţa pe care trebuie să o plătească investitorul este de 25 de milioane lei vechi pe an. „E puţin dar să nu uităm că dacă este implementat, la bugetul local vor veni mulţi bani şi cel puţin 15-20 de persoane vor avea loc de munca”, a declarat Aristide Şerbănescu.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: