Primarul din Scoarţa plăteşte unei firme penalităţi de două miliarde

De ce ţi-e frică, de aia nu scapi! S-a convins pe propria piele, primarul din Scoarţa, Aurelian Cotârlău. El a refuzat să achite constructorului unui drum banii pentru lucrările efectuate, de teamă că firma nu va mai aplica şi cel de-al doilea strat de bitum, iar constructorul nu a mai continuat lucrările tocmai pentru că nu şi-a primit banii. Astfel, primăria va rămâne şi cu lucrările neterminate şi cu o grămadă de bani de achitat constructorului, în jur de 2 miliarde de lei vechi, reprezentând penalităţi de întârziere, o parte din contravaloarea proiectului şi garanţia de execuţie.

SC. SITORAR SRL. din Târgu Jiu a câştigat licitaţia de asfaltare a unui drum comunal din Scoarţa care se întinde pe o suprafaţă de 1,6 kilometri. După ce a turnat primul strat de bitum, constructorul a cerut banii pentru lucrările realizate. Primarul nu a vrut să-i dea de teamă să nu rămână cu drumul neterminat dar, de ce i-a fost frică nu a scăpat. Constructorul nu a acceptat să continue lucrările fără a-şi încasa banii pe cele deja efectuate. „Am întârziat doar 30 de zile cu plata. Instanţa într-adevăr i-a dat dreptate constructorului şi acum trebuie să plătim 300 de milioane de lei vechi penalităţi. Nu avem încotro, la repartizarea bugetului o să avem în vedere şi acest aspect. Vom da şi noi în judecată constructorul pentru că a întârziat cu finalizarea lucrărilor şi aşa poate mai recuperăm din bani“, a precizat Aurelian Cotârlău, primarul comunei Scoarţa.

A ţinut banii la ciorap, iar acum s-a îndatorat mai mult

Constructorul, Cristian Dina, susţine că primarul a refuzat să-l plătească pentru lucrările efectuate deşi a avut bani, motiv pentru care l-a acţionat în instanţă. „Din 2007 au început lucrările, în fiecare an primăria a achitat banii pentru lucrările prestate cu 9 luni întârziere, nu este normal aşa ceva în condiţiile în care banii au venit de la Guvern, eu cred că a fost rea intenţie. Am încercat să-mi recuperez banii cu ajutorul Direcţiei Finanţelor Publice Gorj dar cei de la primărie au acţionat rapid au transferat banii într-un alt cont bancar care nu a putut fi blocat“, a precizat Cristian Dina, administratorul firmei.

Dina declară că nu va mai continua proiectul întrucât autorităţile din Scoarţa sunt neserioase. „Nu ştiu ce voi face, eu mi-am făcut treaba dar nu pot lucra în asemenea condiţii dacă doar apelând la instanţă îmi recuperez banii“, a mai precizat acesta.  

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: