Primarul din Teleşti: “Cred că o să fiu primar mult şi bine”

Romulus Bîldea, primarul comunei Teleşti, a renunţat la concediul de odihnă pentru a-şi pregăti campania electorală. Edilului local îi place munca în primărie şi este convins că va mai deţine această funcţie şi pe viitor. Deşi a început să facă politică la vârsta de 30 de ani, Romulus Bîldea regretă că nu s-a implicat în această activitate cu câţiva ani mai înainte. Cu toate acestea, nu şi-ar sfătui niciodată fiul să devină primar.

Romulus Bîldea a devenit primarul comunei Teleşti, după două mandate de viceprimar. Acesta este doljean de origine, însă s-a stabilit pe meleagurile gorjene imediat după ce tatăl său, fost director economic la Fabrica de avioane Craiova, a ieşit la pensie. Încă din copilărie, Romulus Bîldea a fost atras de maşini, motiv pentru care a şi urmat un liceu de profil. “Mi-au plăcut foarte mult maşini. Fiind elev am avut de optat între un liceu cu profil auto şi unul de avioane. Astfel, am ajuns să-mi fac studiile la Olcit Craiova şi nu regret acest lucru întrucât am avut posibilitatea să testez pe pistă toate maşinile care ieşeau din fabrică. Stagiul militar l-am efectuat la Comandamentul de Marină din Brăila. Am avut posibilitatea să rămân angajat în acest domeniu însă nu am refuzat pentru că nu mi-a plăcut”, a declarat Romulus Bîldea.

Politica e frumoasă, dar e murdară

Romulus Bîldea este convins că va câştiga un nou mandat la alegerile din 2012 şi spune că nu se teme de nici un contracandidat. Primarul regretă, în schimb, faptul că nu s-a apucat de politică la vârsta de 22 ani. “Am intrat în politică la vârsta de 30 de ani. Dacă ar fi să mă apuc din nou, m-aş apuca mult mai devreme. Cred că imediat după vârsta de 22 de ani. Să lucrezi cu oamenii este foarte greu, dar dacă şti să te faci înţeles munca devine uşoară. Eu cred că o să păstrez funcţia de primar mult şi bine”, a declarat Bîldea. Cu toate acestea, primarul spune că, pe viitor, nu şi-ar sfătui fiul, în vârstă de 16 ani, să intre în politică. “Nu l-aş sfătui niciodată pe fiul meu să se apuce de politică. Politica este frumoasă, dar e murdară. Din patru în patru ani, apar bătăliile politice şi trebuie să ai psihicul tare ca să faci faţă campaniei murdare. În plus, băiatul meu este atras de cibernetică şi mă bucur foarte mult că-i place să lucreze pe calculator”, a mai precizat Romulus Bîldea.

PASIUNI

Primarul comunei Teleşti este pasionat de fotbal şi ca toţi şefii săi din Partidul Noua Generaţie susţine echipa Steaua Bucureşti. “În timpul liber urmăresc tot ce se întâmplă pe scena politică şi în sport”, a precizat primarul comunei Teleşti.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: