Primarul din Turcineşti, tractorist la deszăpezire

Primarul comunei Turcineşti scuteşte bani din bugetul local făcând pe tractoristul în weekend şi după orele program. Vasile Gogălniceanu conduce utilajul de deszăpezire în perioada în care tractoristul, şofer şi pe microbuzul şcolar, prestează activitate în favoarea elevilor.

Vasile Gogălniceanu, primarul din Turcineşti, nu a apelat la nici o societate comercială pentru a deszăpezi uliţele comunei. Zăpada este îndepărtată cu ajutorul tractorului primăriei. Astfel, se economisesc bani frumoşi din buget. Utilajul de deszăpezire este condus chiar de către edilul local care face pe tractoristul prin rotaţie cu şoferul de pe microbuzul şcolar. “În urmă cu doi ani, consilierii locali au desfiinţat postul de tractorist. Astfel, că utilajul este condus atât de mine cât şi şoferul microbuzului şcolar. În intervalul în care acesta transportă elevii, eu fac pe tractoristul. Săptămâna trecută am început activitatea de deszăpezire la ora 4.00 dimineaţa. Duminică, am fost singur pe tractor întrucât şoferul cu care făceam prin rotaţie a avut o problemă personală. Chiar dacă a fost o perioadă foarte grea sunt mulţumit că toate uliţele comunei au fost deszăpezite, arătând chiar mai bine decât unele străzi din Târgu Jiu”, a declarat Vasile Gogălniceanu. Primarul speră ca întreaga acţiune de deszăpezire să coste cel mult 20 de milioane de lei vechi. “Tractorul a fost folosit la maxim şi anul trecut, aşa că şi-a amortizat preţul de 3-4 ori. În condiţiile în care închiriam vreo societate, acţiunea de deszăpezire costa sute de milioane de lei vechi sau chiar un miliard. Acum, această activitate costă cel mult 20 de milioane de lei vechi, asta în condiţiile în care va mai ninge. Anul trecut, pentru deszăpezire, am scos din bugetul local 11-12 milioane de lei vechi”, a mai precizat edilul local. Primarul face economie la bani şi datorită faptul că a redus consumul microbuzului şcolar. “Am încadrat un şofer din Rugi şi reducem consumul microbuzului şcolar la jumătate întrucât maşina coboară plină cu elevi şi staţionează acolo după orele de curs ale copiilor”, a declarat Gogălniceanu.

PRICEPERE

Vasile Gogălniceanu spune că a învăţat să conducă tractorul încă din anii de liceu. “Am învăţat să conduc tractorul încă de când eram elev la Liceul de la Bârseşti. Pe vremea aceea era obligatoriu să obţinem toate gradele. Conduc fără nici un fel de probleme chiar şi tirul”, a declarat edilul local. Faptul că primarul lucrează cu tractorul nu mai este o noutate pentru localnici. “Oamenii stau la poartă, mă salută când trec şi mă aşteaptă la întoarcere cu ceai cald”, a precizat primarul comunei Turcineşti.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: