Primarul Hanu: Cetăţenii vor avea căldură înainte de 20 octombrie

Cetăţenii din Motru mai trebuie să îndure frigul din locuinţe doar câteva zile. Autorităţile locale dau asigurări că până la sfârşitul săptămânii viitoare cetăţenii vor beneficia atât de apă caldă, cât şi de căldură. Consilierii locali au fost de acord cu punerea în funcţiune a centralei mai devreme de 1 noiembrie. Deocamdată se execută reviziile pe magistrale, lucrări care sunt aproape de finalizare.

În urma şedinţei de consiliu local care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute s-a decis pornirea centralei UATAA mai devreme. Primarul Dorin Hanu dă asigurări că până în 20 octombrie motrenii vor avea căldură şi apă caldă în locuinţe. „Trebuie să finalizeze revizia pe canalul termic, săptămâna asta mi-a promis că termină, săptămâna viitoare îi dăm drumul la centrală. Weekend-ul viitor cetăţenii vor avea 100% apă caldă şi căldură. Fără discuţii, în perioada 15-20 octombrie vom porni centrala, numai să nu fie foarte cald afară. Acum ziua este mai cald însă noaptea este destul de frig. Nu sunt probleme la şcoli, au calorifere electrice, le-am dat anul trecut absolut pentru fiecare sală în parte. Primăria le-a achiziţionat. Chiar am avut discuţii şi cu directorii de şcoli şi mi-au comunicat că nu au probleme”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

În prezent, Uzina de Termoficare Motru are de recuperat de la cetăţeni 167 de miliarde de lei vechi. Preţul gigacaloriei nu va fi majorat până în sezonul rece de anul viitor. Preţul rămâne la valoarea de 160lei/Gcal, iar diferenţa până la costul de producţie de 176lei/Gcal este suportată de la bugetul local. 

Vor o compensare a datoriilor UATAA

Autorităţile locale din Motru au purtat discuţii cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Gorj pentru a face demersuri în ceea ce priveşte compensarea datoriilor UATAA. În prezent, în mecanismul de compensare a datoriilor nu sunt incluse şi centralele termice. „Am mers la domnul preşedinte pentru că miercuri pleacă la Bucureşti, la Ministerul Dezvoltării Regionale, să mă ajute cumva pentru datoriile de la UATAA. În fiecare an s-au dat bani la toate centralele din România. Sunt sigur că se vor da şi anul acesta, chiar dacă premierul a zis ca fiecare să ne gospodărim cum putem. Nu ştiu sub ce formă, ori ajutor de stat, ori compensări. UATAA n-are datorii decât la cărbune şi vreo 17 miliarde la finanţe. Se vor da pentru toată lumea, dar în condiţiile date, nu vreau să fiu omis. Este foarte important să se compenseze. Anul acesta nu s-a putut face compensare, a fost legea diferită decât cea de anul trecut, nu sunt şi centralele termice băgate”, a mai spus primarul Dorin Hanu.  

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: