Primarul interimar de la Peştişani, mazilit de consilieri

Pantelimon Tivig a fost revocat ieri din funcţia de viceprimar al comunei Peştişani, prin votul consilierilor locali. Tivig era şi primar interimar al comunei, ca urmare a faptului că primarul ales, Florin Pavel, este în arest. Liberalul Ilie Fuiorea este începând de ieri viceprimarul localităţii. Şedinţa de consiliu nu a fost lipsită de incidente.

Cinci consilieri USL au iniţiat hotărârea de consiliu pentru demiterea viceprimarului Pantelimon Tivig. Este vorba despre Gheorghe Ciolofan, Corneliu Nicolcioiu, Vasile Tufoi, Ion Poenaru, Ilie Fuiorea, cel din urmă fiind ales ieri viceprimar.

Pantelimon Tivig a fost ales consilier local pe lista PP-DD şi alegerea sa ca viceprimar a fost o surpriză la acea vreme. Tivig a avut susţinerea consilierilor PD-L şi PRM, dar cel puţin doi l-au părăsit între timp. Tivig a fost demis cu 7 voturi pentru şi şase împotrivă, asta în condiţiile în care unul dintre iniţiatorii proiectului de hotărâre, Gheorghe Ciolofan, a votat greşit. Acesta a fost derutat de felul în care a fost formulată întrebarea şi din greşeală a votat împotriva demiterii lui Tivig. Când şi-a dat seama de eroare, a vrut să scoată votul din urnă şi a urmat un întreg scandal timp de minute bune. Poenaru a fost acuzat că nu a explicat bine modalitatea de vot, dar pe de altă parte toţi ceilalţi consilieri au înţeles cum trebuie să voteze. Norocul celor de la USL a fost că şi-au asigurat un vot în plus din tabăra lui Tivig, dar nu se ştie cine a trădat, votul fiind secret. Cert este că Tivig a fost demis cu 7 voturi la 6.

În aceeaşi şedinţă a fost ales noul viceprimar, Ilie Fuiorea, care va fi şi primar interimar. Fuiorea a avut 8 voturi pentru.

Pantelimon Tivig a ieşit din sală în perioada votării şi nu a dorit să facă prea multe declaraţii. A spus doar că acuzele de abuz în serviciu care i s-au adus sunt complet nefondate. Cu câteva zile în urmă, Tivig a făcut o declaraţie mai amplă pentru Pandurul: „Mă gândesc la familia mea. În plus, nu vreau să plec legat de aici. Este clar, e o reuşită. Eu am şase consilieri şi ei au şapte. Nu-i problemă, nu vreau să plec de aici cu probleme. Mă forţează să plătesc un studiu de fezabilitate de 1,8 miliarde de lei. S-au plătit 400 de milioane de lei, dar proiectul nu a primit finanţare. M-am consultat şi eu cu juriştii. Nu pot să plătesc. Nu mai pot lucra aici în aceste condiţii, mă întorc la şcoală de unde am venit. Eu nu mai semnez nimic”.

ACUZAŢII

Unul dintre consilieri i-a reproşat lui Tivig că în conducerea primăriei nu s-a bazat pe Consiliul Local, ci mai degrabă pe oameni din primărie şi din afara primăriei, fiind pronunţat numele lui Cosmin Pigui.

SURSE

Pantelimon Tivig nu a făcut dezvăluirile promise în urmă cu câteva zile. Surse locale susţin că acestuia i s-a cerut de către un consilier să achiziţioneze un buldotanc second-hand, fără licitaţie.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: