Primarul Mazilu: Vom merge la Mall ca la Muzeul Antipa

Mihai Mazilu, primarul liberal de Târgu Cărbuneşti, este dezamăgit de modul în care merg lucrurile pe scena politică. Edilul local nu înţelege de ce este nevoie de o majoritate în Consiliul Judeţean în condiţiile în care proiectele ar trebui să fie în favoarea comunităţii. Mazilu spune că nu mai există nici un domeniu de activitate care să nu fie politizat, deşi nu s-a făcut nimic în ceea ce priveşte crearea locurilor de muncă la nivelul judeţului. În plus, acesta crede că deschiderea Mall-ului de la Târgu Jiu nu va îmbunătăţi cu nimic viaţa gorjenilor întrucât oamenii nu vor avea bani pentru a face cumpărături.

Rep.: Ce părere aveţi de modul în care decurg lucrurile pe scena politică?

M.M.: Am zis că nu fac politică decât o dată la 4 ani şi atunci o lună de zile, dar m-a mâncat în ureche şi am făcut de două ori. Mi se pare că ne ocupăm prea mult de scandaluri şi prea puţin de treabă. De obicei, cei care fac politică n-au condus, în viaţa lor, nici măcar o roabă sau 10 oameni. Eu, unul, sunt dezamăgit. A trecut mult timp şi încă nu se vede luminiţa de la capătul tunelului.

Rep.: Cum vedeţi actuala situaţie din Consiliul Judeţean?

M.M.: Nu înţeleg de ce atâta bătaie pentru majoritate în Consiliul Judeţean.  Lupta pentru majoritate scoate la iveală că sunt în joc alte interese decât cele în favoarea comunităţii. Asta înseamnă că vor să treacă proiecte care sunt în beneficiul lor. Dacă toate proiectele ar fi bune pentru comunitate nu cred că ar fi vreun consilier nebun să nu le voteze.

Rep.: Cine credeţi că va pierde vineri postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean?

M.M.: Nu ştiu. Din păcate, PP-DD pune bomboana pe colivă atât la Gorj, cât şi la nivel naţional. În condiţiile în care te aliezi cu un ciocoi înseamnă că la rândul tău eşti tot ciocoi. În ceea ce o priveşte pe doamna Ciolocoi, aceasta este o femeie capabilă care stă în banca ei şi munceşte. Mi-e drag şi Ciprian Florescu, dar îl are ca mentor pe Ion Călinoiu şi ca orice elev e tentat să-şi urmeze mentorul.

Rep.: Ce părere aveţi despre faptul că vor fi schimbaţi directorii PNL?

M.M.: S-a politizat tot: învăţământ, economie, sănătate şi cultură. S-a politizat în campania trecută până şi Sărbătoarea „Urcatul oilor la munte”. Până la urmă se va politiza şi religia. Vor spune că Dumnezeu este membru PSD. În momentul de faţă, se pune accent pe orice, mai puţin pe competenţă şi profesionalism. Nu se ţine cont de specialişti sau de experienţa celor care sunt puşi în funcţii, ci doar de culoarea politică.

Rep.: Cum vedeţi perspectiva economică a judeţului Gorj?

M.M.: Este o tragedie în judeţul Gorj pentru că Dumnezeu ne-a dat o baltă de ţiţei şi un munte de cărbune, dar o administraţie pe măsură. Prin însăşi politizarea vieţii economice se face o competiţie neloială, nu o colaborare pentru binele judeţului. Se va deschide Mall-ul la Târgu Jiu, dar o să intrăm în Mall ca în Muzeul Antipa din Bucureşti, vii, te uiţi, faci o poză, iar apoi pleci. Ar fi trebuit ca mai întâi să se creeze locuri de muncă pentru că oamenii nu vor avea bani pentru a-şi face cumpărături din Mall. În plus, Kaufland va fi înghiţit de Mall aşa cum la rândul lui a înghiţit Interex. Nu mi se pare normal să le pui la 10 metri unul de altul. Mall-ul ar fi trebuit făcut atunci când era putere de cumpărare.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: