Primarul Mihuţescu: Rânca va deveni staţiune în anul 2013

Constantin Mihuţescu, primarul comunei Baia de Fier, este convins că Rânca va deveni staţiune în mai puţin de doi ani. Odată rezolvată problema graniţei nu vor mai exista impedimente care să amâne acest proiect. Ba mai mult, în zonă vor fi demarate investiţii de zeci de milioane de euro. Acestea vizează inclusiv modernizarea domeniului schiabil prin amenajarea unei noi pârtii şi amplasarea unei instalaţii de transport pe cablu de tip telecabină.

După ce au rezolvat problema graniţei, primarii de la Baia de Fier şi Novaci îşi unesc forţele pentru ca Rânca să fie declarată staţiune. Edilul de la Baia de Fier crede acest lucru se va realiza peste aproximativ doi ani. “Am trasat limita administrativ-teritorială de comun acord cu primarul de la Novaci. Mai sunt puţini paşi până ca Rânca să devină “perla” Gorjului. Sunt convins că Rânca va deveni staţiune în anul 2013 pentru că cele mai multe probleme s-au rezolvat. Canalizarea s-a recepţionat şi urmează să fie pusă în funcţiune. Problema apei se va rezolva în acest an, iar apoi nu va fi nevoie decât de un post de poliţie, un post de jandarmi şi de o farmacie în zonă pentru ca Rânca să fie declarată staţiune”, a declarat Constantin Mihuţescu. După ce anii de zile s-a certat cu Pantelinom Todea, primarul de la Novaci, din cauza graniţei, Mihuţescu le recomandă “duşmanilor” să stea deoparte de problemele zonei Rânca. “Celor care vor să bage din nou zâzanie între noi le recomand să stea cuminţi. Acum ne-am înţeles şi cred că pe viitor nu vor mai exista probleme între Primăria Baia de Fier şi Primăria Novaci. Cred că fiecare dintre cele două părţi îşi va respecta înţelegerea”, a declarat Constantin Mihuţescu.  

Investiţii de zeci de milioane de euro

Edilul local spune că Rânca va deveni una dintre cele mai mari staţiuni din ţară pentru că vor fi demarate investiţii de milioane de euro. “Pentru anul 2012 s-a deschis finanţare pentru modernizarea domeniului schiabil în zona Vârfului Păpuşa. Proiectul are o valoare de 3 milioane de euro şi presupune amenajarea unei noi pârtii de schi, de aproximativ 3 km, cu tunuri de zăpadă, centru salvamont, maşini pentru bătut zăpadă, lac de acumulare, grupuri sanitare şi parcări cu circa 500 de locuri”,  a mai precizat Mihuţescu. Un alt doilea proiect, aprobat la sfârşitul anului trecut prin Hotărâre de Guvern,  priveşte “Valorificarea potenţialului turistic montan - zona Rânca- Corneşu Mare -Tigvele - Muşeţoiu – Cătălinu”. “Este vorba despre un proiect cu o valoare de 70 milioane de euro care vizează modernizarea a 16 km de drum, de la Peştera Muierii, pe lângă râul Galben, până sub Vârful Păpuşa. Practic va fi un drum ce va face legătura cu Vâlcea. Proiectul presupune şi instalaţie pe cablu, mai precis o telecabină”, a declarat primarul comunei Baia de Fier. SC Vârful Păpuşa va administra atât noua pârtie cât şi reţelele de canalizare şi alimentare cu apă.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: