Centrul de sănătate din Căpreni este reabilitat și extins

În comuna Căpreni funcționează un Centru de Sănătate aflat în subordinea Spitalului din Târgu-Cărbunești care acum a intrat într-un proces de reabilitare și extindere. Centrul deservește în acest moment șase localități din Valea Amaradiei, iar primarul din localitate a alocat fonduri de la bugetul local pentru construirea unei bucătării și a unei substații pentru ambulanță. Mai mult decât atât, centrul a fost reabilitat în totalitate, în acest moment mai trebuie înlocuit doar mobilierul.

Centrul de Sănătate din comuna Căpreni este căutat nu doar de cetățenii din localitate, ci și de localnicii din Stoina, Crușeț, Hurezani, Stejari și Dănciulești. Acesta este dotat cu 15 paturi, iar lunar trec prin acest centru între 200 și 300 de bolnavi care vin să se trateze. Oamenii sunt mulțumiți că au aproape de casă o locație unde să beneficieze de asistență medicală. Pentru că este foarte solicitat acest centru, primarul din comuna Căpreni a decis să investească aici bani pentru reabilitare și extindere. „În acest moment se derulează un proiect de investiții privind modernizarea centrului de sănătate, construirea unei bucătării lipite centrului și o stație de ambulanță, compusă din 2 camere și două garaje pentru ambulanță. Investiția este de un miliard de lei vechi, iar bani sunt de la bugetul local. S-au făcut reparații în interior, s-au reabilitata saloanele, băile, iar acum trebuie să mai achiziționăm mobilier”, a declarat Emil Cătănoiu, primarul comunei Căpreni.

BOLNAVI_CAPRENI

Vrea să redeschidă substația de ambulanță

La Căpreni a funcționat în urmă cu ani buni o substație de ambulanță care din diferite motive a fost închisă. Acum primarul din localitate vrea să o redeschidă și speră să reușească acest lucru. „Am solicitat încă de acum un an reînființarea centrului de sănătate, pentru că localitățile de aici sunt departe și de Spitalul din Târgu-Cărbunești și cel de la Târgu-Jiu nu mai spun. La vremea solicitării nu aveam un spațiu și acum rezolv acest lucru. Cred că dacă o să avem spațiu o să avem și salvări”, a mai precizat Emil Cătănoiu.

Primarul din localitate este cel care suportă cheltuielile pentru reabilitare, investiții și utilități, iar Spitalul din Târgu-Cărbunești medicamentele, materialele sanitare, salariile angajaților și hrana bolnavilor. Primăria Căpreni plătește lunar pe timp de iarnă aproximativ 25 de milioane de lei vechi utilități, iar pe timp de vară aproximativ 5 milioane de lei vechi, în condițiile în care centrul are și panouri solare.

Vizualizări: 477

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: