Primarul Vulpe, mulţumit de actualul mandat

Comuna Câlnic înfloreşte de la an la an. Aflat în cursă pentru nou mandat de primar, Dumitru Vulpe se declară mulţumit de realizările sale. Acesta spune că de când a preluat primăria a încercat să ofere confort localnicilor, prin introducerea utilităţilor. Aşa se face că toate gospodăriile sunt racordate la reţeaua de apă şi autorităţile locale aşteaptă să semneze cererea de finanţare pentru introducerea canalizării, cel mai important proiect al comunităţii. Nici şcolile nu au fost lăsate la voia întâmplării, administraţia locală a comunei Câlnic preocupându-se în permanenţă de bunul mers al activităţii educaţionale şi sportive. Şi pe viitor se încearcă a se oferi condiţii mai bune pentru elevi şi preşcolari prin construirea unui centru de tip after school.

Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic, spune că şi-a îndeplinit obiectivele propuse pentru mandatul care se va încheia luna viitoare. „Sunt mulţumit de realizări. M-am ţinut de promisiuni, în ceea ce priveşte infrastructura, am realizat ceea ce mi-am propus în proporţie de 100%. Avem apă în toată comuna, fiecare gospodărie, chiar şi de pe ultima uliţă are apă. Până la urmă vorbesc faptele nu vorbele. De fapt acesta este şi sloganul cu care voi merge în faţa oamenilor: „Fapte, nu vorbe! Continuăm împreună”. Nu a început campania electorală, dar unii încearcă să speculeze tot ce am făcut bun în comună. Împreună cu Consiliul Local şi echipa primăriei, în fiecare an am acordat pachete cu alimente pentru nevoiaşi, de Paşti şi de Crăciun. Indiferent de bugetul pe care l-am avut, am chibzuit banii în aşa fel încât să acordăm copiilor cadouri de Moş Crăciun, de 1 Iunie şi premiile la sfârşit de an şcolar”, a declarat Dumitru Vulpe, primarul comunei Câlnic.
În momentul de faţă, autorităţile locale aşteaptă să semneze cererea de finanţare pentru demararea a trei proiecte de aproximativ 3,5 milioane de euro, proiecte deja aprobate de AFIR. Primăria Câlnic a solicitat fonduri pentru introducerea reţelei de canalizare în centrul localităţii, pentru asfaltarea ultimelor drumuri nemodernizate din comună, precum şi pentru construirea unui after school. Aici copiii vor avea posibilitatea de a-şi face temele, vor putea beneficia de o masă caldă şi vor participa la diverse activităţi educative, gratuit. Proiectul pentru after school are o valoare de 500.000 de euro, sumă ce include construcţia şi dotările. „Canalizarea este un obiectiv foarte mare la nivelul comunei şi sperăm să-l demarăm în această vară. De asemenea, modernizarea tuturor drumurilor şi înfiinţarea unui centru pentru îngrijirea copiilor tip after school, sunt proiecte deja aprobate pentru care aşteptăm să semnăm cererea de finanţare pe fondurile europene”, a mai precizat primarul Vulpe.

Vizualizări: 1,092

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: