Primarul Ţuilă: “Dacă USL venea cu Stan şi Bran, trebuia să le fac campanie?”

Primarul conservator Florinel Ţuilă nu se teme că va fi exclus din USL din cauză că a participat la lansarea candidaturii lui Ion Cupă. Edilul local a precizat că indiferent de decizia pe care o vor lua liderii alianţei, va continua să-şi susţină favoriţii. Pe Cupă de la ARD pentru Camera Deputaţilor şi pe Dian Popescu de la USL pentru Senat. În plus, spune că nu are nici o obligaţie la nici unul dintre ei şi că-i ajută ca oameni, nu pentru maşinăria politică a USL.

Florinel Ţuilă, primarul PC din Cătunele, nu se teme că va fi tras la răspundere de către liderii USL din cauză că a participat la lansarea candidaturii lui Ion Cupă, candidat ARD. Acesta spune că îşi asumă toate riscurile, inclusiv excluderea din alianţă. Ţuilă are doi favoriţi la alegerile parlamentare pe care îi va susţine necondiţionat. Pe Ion Cupă pentru Camera Deputaţilor şi pe Dian Popescu pentru Senat. “Indiferent de risc îl voi susţine pe domnul Cupă pentru Camera Deputaţilor şi pe domnul Dian Popescu pentru Senat. Chiar dacă mă vor exclude din USL tot îl voi susţine pe Dian Popescu. Pe mine oamenii mă reprezintă, nu maşinăriile politice. Domnul Cupă este din Cătunele şi îl cunosc ce fel de om este, iar domnul Dian Popescu m-a convins că ne poate ajuta mai mult decât alţii”, a declarat Florinel Ţuilă.

Deşi a fost trimis de Victor Ponta la ARD, Ţuilă spune că nici măcar nu i-a trecut prin gând să-l susţină pe Ion Ruşeţ pentru Senat. “Indiferent ce a spus domnul Ponta, nici măcar nu mi-a trecut prin gând să-l susţin pe domnul Ruşeţ. Am făcut această greşeală acum patru ani şi îmi pare rău. Domnul Ruşeţ a ajuns în Parlament şi nu a făcut nimic pentru oameni. Nu a venit cu nici un fel de lege ca să-i ajute pe cei ce l-au votat. Am convingerea că Dian Popescu este un altfel de om”, a precizat Florinel Ţuilă.

Ţuilă îl contrazice pe Ponta

Într-o declaraţie făcută jurnaliştilor gorjeni, prezenţi la Bruxelles, Victor Ponta  a dat de înţeles că atât Florinel Ţuilă cât şi Marian Rotaru, primarul de la Leleşti, sunt constrânşi să-l sprijine pe Cupă pentru că acesta i-ar avea la mână cu ceva. “Domnul Rotaru e la PSD, nu? Domnul Ţuilă pe unde mai e, că ştiu că a fost pe la toate partidele. Mă rog, la PC... O să discut şi eu aceste lucruri, dar după alegeri. Mi se pare de neacceptat acest lucru şi cei doi primari ar trebui să plece la ARD. Eu ştiu că domnul Cupă a fost şeful Finanţelor şi atunci când eşti şef la Finanţe, ştii o grămadă de lucruri despre primari”, a justificat Ponta atitudinea celor doi uselişti.

Primarul Ţuilă l-a contrazis pe Victor Ponta declarând că nu are nici un fel de obligaţie nici la Cupă, nici la Dian Popescu. “Nu am nici un fel de obligaţie nici la domnul Cupă, nici la domnul Dian Popescu. Îi sprijin necondiţionat şi nu pentru că îmi impune cineva. Dacă USL-ul venea cu Stan şi Bran trebuia să le fac eu campanie?”, s-a revoltat Ţuilă.

Primarul spune că, în această perioadă, nu va participa la nici o şedinţă a USL-ului. “Chiar dacă mă vor chema la vreo şedinţă, nu mă voi prezenta. În această perioadă am foarte mult de muncă. Am început campania electorală şi dacă pe Ion Cupă îl cunosc oamenii, pe Dian Popescu trebuie să-l ajut mai mult”, spune primarul comunei Cătunele.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: