Prime mai mici pentru angajaţii Minprest. Vezi de ce!

Răsturnare de situaţie la Minsprest Serv Rovinari! Cei peste 1380 de salariaţi ai societăţii nu vor beneficia de prime de 300 lei de Crăciun aşa cum anunţase iniţial conducerea unităţii, ci de 250 de lei fiecare. Asta pentru că unitatea a trebuit să suporte sume uriaşe pentru concediile medicale luate de către salariaţi, peste 7500 zile în doar 11 luni. Dacă ar acorda tichete cadou de o valoare mai mare, societatea ar risca să destabilizeze bugetul.

Conducerea Minprest Serv Rovinari şi liderii sindicatului majoritar la nivel de unitate, Sindicatul Solidaritatea condus de Cosmin Bivolaru, s-au întâlnit luni, 21 decembrie, pentru a discuta referitor la situaţia unităţii acum la final de an, dar şi despre prima de sărbători şi economia la fondul de salarii. Directorul Gabriel Giorgi le-a comunicat sindicaliştilor că nu poate oferi prime de 300 lei fiecărui salariat şi le-a explicat şi de ce. "Le-am arătat sindicaliştilor situaţia şi ne-am înţeles să dăm câte 250 lei de fiecare salariat. Pentru că s-au luat foarte multe zile de concediu medical şi au destabilizat oarecum bugetul Minprest, asta însemnă acei 100.000 lei plătit din fondurile unităţii pe care nu i-am mai putut împărţi către oameni. Nu mai zic ce a plătit statul. Pentru 300 lei de fiecare angajat ne trebuia un buget alocat de vreo 350.000 lei. Sindicatul a venit cu o solicitare mai mare şi după aceea am analizat indicatorii financiari-contabili şi au înţeles că atâta ne permitem să dăm. O să mai facem o analiză. Până în 15 ianuarie vedem cum încheiem exact luna decembrie şi dacă vom constata că mai există rezervă să putem da şi restul de 50 de lei, o să-l dăm în ianuarie", a declarat Gabriel Giorgi, directorul Minprest Serv Rovinari.

Tichetele cadou vor fi distribuite în subunităţile Minprest Serv Rovinari pentru salariaţi începând de miercuri.

Le expiră contractul de muncă

Câteva sute de angajaţi ai Minprest nu vor avea parte de sărbători tocmai fericite. La finalul anului, contractul individual de muncă (CIM) încheiat pe perioadă determinată le va expira. Conducerea unităţii spune că le va prelungi contractul cu încă 2 săptămâni, însă după mijlocul lunii ianuarie 2016 nu se ştie ce se va întâmpla. Un aspect care va cântări mult în balanţa directorului va fi zilele de concediu medical de care a beneficiat fiecare din cei cărora le expiră contractul. "Deocamdată le prelungim la toţi contractele până pe 15 ianuarie. Vom face o analiză pe concedii medicale şi pe tot. Este vorba de 500-530 de persoane cărora le expiră contractul", a precizat directorul Minprest Serv Rovinari.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: