Primele imagini cu piromanul de pe strada Griviţei

Un bărbat tânăr, slăbuţ, bine îmbrăcat. Acesta este piromanul căutat de poliţia din Gorj. Bărbatul pune periodic foc uşilor de la apartamentele unui bloc din Târgu Jiu, str. Griviţei. Un incident similar a fost acum câteva zile, astfel că poliţia a decis să facă publice imagini surprinse de camerele de supraveghere montate de un locatar. Cazul este urmărit îndeaproape de inspectorul șef al IPJ Gorj, Decebal Drăghiea, duminică și luni agenţii din subordinea acestuia mergând din ușă în ușă pentru a discuta cu locatarii.

Unghiul în care a fost surprins piromanul nu este suficient de bun pentru a fi recunoscută întreaga figură a celui căutat, dar este un început. Locatarii din bloc, dar și cei din cartier au fost luni chestionaţi îndelung cu privire la posibila identitate a celui care a băgat spaima în oameni. Cu imaginile individului dând foc, polițiștii au discutat cu oamenii și le-au cerut sprijinul pentru orice indiciu care ar putea duce la identificarea celui care, probabil, în aceste zile, este cel mai căutat gorjean. „Rugăm cetățenii care pot oferi informaţii cu privire la identificarea persoanei din imagine să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţe 112”, a comunicat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Ion Lazăr.

În timp ce agenții încearcă de 48 de ore să dea de urma piromanului, tot mai multe declarații ale locatarilor din bloc arată că polițiștii fuseseră anunțați de mai mult timp despre incendiile produse pe strada Griviței. Administratorul asociației de proprietari, Dumitru Popeangă, confirmă și el că încă din luna aprilie a anunțat autoritățile despre incendii. Unele, care au fost de proporții mai mici, nici măcar nu au mai fost raportate. „În aprilie, în luna a patra, a fost primul foc, iar de atunci cred că au mai urmat vreo 5 sau 6. Au fost unele mai micuțe, așa, dar pe alea nu le mai pui la socoteală că le-au stins oamenii repede. Acum oamenii sunt disperați pentru că se tem că la un moment dat poate să ia blocul foc, să sară în aer de la gaze. Se pot întâmpla multe de la individul acesta care a speriat pe toată lumea. Nimeni nu știe de ce face ceea ce face, dar iată că ne creează tuturor probleme”, afirmă administratorul.

În bloc locuiește și un pensionar care afirmă că în urmă cu 7 ani a pățit și el ce li se întâmplă altora în ultima vreme. Omul nu crede că piromanul va fi prins. „Acum șapte ani eram plecat din țară și când am revenit am găsit ușa arsă la un colț. Era ușă din lemn care fusese incendiat. Am schimbat-o și am pus una metalică, rezistentă la astfel de probleme. Cel care face așa ceva e un dezaxat, că nu ai cum să îi spui altfel. Nu cred însă că îl vor prinde pentru că dacă nu se știe cine este, de unde să îl ia?”, spune pensionarul.

Vizualizări: 1,235

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: