Primele măsuri după moartea bebeluşilor în spitalul din Târgu Jiu

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a cerut conducerii spitalului din Târgu Jiu să comaseze urgent secţiile de Obstetrică şi Ginecologie, măsura fiind dispusă după decesul a doi bebeluşi la naştere. Autorităţile consideră că în acest fel femeile care se internează să nască sunt mai atent supravegheate. Comasarea nu este agreată de cadrele medicale, mai ales că actualii şefi de secţii, Dumitru Pătrăşcoiu şi Adrian Tetileanu, ar putea rămâne fără funcţiile de conducere. Managerul Tiberiu Tătaru spune că va lua această decizie după finalizarea anchetei interne. Tătaru a precizat că cei care se fac vinovaţi de tragedii vor suporta consecinţele, fără menajamente.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu a fost trasă la răspundere de Ion Călinoiu, după ce bebeluşii a două femei internate au murit la naştere. „Am cerut încă o dată să se trateze cu toată seriozitatea tot ce înseamnă activitatea desfăşurată în cadrul Secţiei de Obstetrică. Este momentul să nu mai tărăgăneze luarea unor măsuri organizatorice corespunzătoare, precum fuzionarea secţiilor de Obstetrică şi de Ginecologie”, a declarat Ion Călinoiu.

În momentul de faţă, Secţia Obstetrică este condusă de dr. Dumitru Pătrăşcoiu, iar Secţia Ginecologie de dr. Adrian Tetileanu. În urma comasării cei doi medici şi-ar putea pierde funcţiile de conducere. Managerul Tiberiu Tătaru spune că deja s-au redus câte două paturi la fiecare secţie. „Fuziunea presupune un singur medic şef de secţie şi o singură asistentă şefă. La Obstetrică este medic şef - dr. Pătrăşcoiu, sunt 44 de paturi, au fost 46, dar s-au redus două. La Ginecologie este medic şef dr. Tetileanu, am fost 32 de paturi, iar acum sunt 30. Am redus numărul de paturi din cauza indicatorilor medicali, care erau sub cei admişi din contractul de management. A fost o primă măsură de îmbunătăţire a indicatorilor secţiilor. Indicatorii erau sub media pe ţară, la cele două secţii. În momentul de faţă, doar dr. Tetileanu are concurs, însă în cazul în care se face o restructurare şi se modifică structura secţiilor îşi pierd valabilitatea concursurile, iar toţi cei care au dat concurs trebuie să dea din nou”, a declarat Tiberiu Tătaru, managerul Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Tătaru a mai precizat că va decide comasarea secţiilor după ce se va finaliza ancheta internă. „Vom efectua modificări, aşa cum a zis domnul preşedinte al Consiliului Judeţean, dar trebuie să mai aşteptăm până vin rezultatele anchetei, iar apoi vom face o analiză internă. Trebuie aşteptat şi rezultatul de la IML Craiova. Vom lua măsuri fără a menaja pe nimeni, vom ţine cont numai de rezultatele anchetei. Sancţiunile diferă, de la un avertisment până la desfacerea contractului de muncă”, spune Tătaru. Teoretic, fuziunea va ajuta la creşterea indicatorilor, la realizarea circuitelor funcţionale şi la o supraveghere mult mai atentă a pacienţilor de către cadrele medicale.

Vizualizări: 258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: