Primele teste pe stadionul din Târgu Jiu. Vezi când vor începe!

Lucrările de modernizare a stadionului municipal din Târgu Jiu au fost întârziate, dar constructorii au mai recuperat teren în ultimele luni. Asta spun autorităţile locale, care anunţă că din primăvară vor da startul și la primele teste în ceea ce priveşte reţelele de utilităţi. Recepția lucrărilor este programată pentru luna iunie. În ceea ce priveşte vechea nocturnă a stadionului, autorităţile încă nu au reuşit să o vândă.

Investiţia privind modernizarea stadionului din Târgu Jiu se ridică la 20 de milioane de euro şi este finanţată prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Primăria Târgu Jiu asigură o cofinanţare de 2%, dar şi fondurile necesare  pentru alimentarea cu energie electrică, fiind nevoie de două surse diferite. Asta înseamnă încă circa 1.3 milioane lei. Stadionul va avea 15 mii locuri, un hotel cu 40 de camere, vestiare, parcare subterană și locuri de parcare la suprafață, în total circa 300. Cei de la primărie nu s-au hotărât încă dacă vor impune taxă de parcare. Autoritățile spun că în cel mai scurt timp vor fi efectuate şi primele teste la stadion. "Conform graficului pe care l-am discutat săptămâna trecută la întâlnirea de lucru cu reprezentanţii constructorului, lucrarea se va finaliza în luna iunie. În perioada aprilie-mai se vor face primele probe, ceea ce înseamnă partea de asigurare cu utilităţi, alimentarea cu energie electrică, canalizare, gaze", a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al primăriei Târgu Jiu.

Vechea nocturnă a stadionului a fost dată jos încă de la începerea lucrărilor de modernizare. Primăria a scos-o la vânzare însă nu a fost cumpărată până acum. S-au arătat interesaţi, încă din vara lui 2016, cei de la FC Voluntari și se pare că sunt în continuare în tratative cu cei de la Târgu Jiu. "Nocturna este pusă pentru vânzare. Deja s-au purtat discuţii cu câţiva doritori. Din câte ştiu, chiar de la direcţia de Patrimoniu, directorul este plecat la o întâlnire cu reprezentanţii de la Voluntari, pentru că și acolo vor să-și monteze o nocturnă şi sunt interesaţi să o achiziţioneze, chiar și tabela", a mai spus directorul tehnic al primăriei. 

Sistemul a fost achiziţionat în anul 2007, cu ajutorul unui credit cu o perioadă de rambursare de zece ani, deci anul acesta va termina de plătit primăria pentru achitarea nocturnei. Aproape 5 milioane de lei a costat întreaga instalaţie. Aceşti bani nu vor mai fi recuperați vreodată de municipalitate, asta pentru că prețul de vânzare a tot fost scăzut în urma numeroaselor licitaţii organizate până acum.

Galerie foto


Vizualizări: 1,376

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: