Pro Animals vă recomandă să nu vă duceţi câinii în Parcul Central

Şefa Asociaţiei de Protecţie a Animalelor din Târgu Jiu, Carmela Şerbănoiu le recomandă proprietarilor de câini din municipiu să evite pentru o perioadă de timp plimbările prin parcul central. Aceasta spune că face recomandarea respectivă după ce un câine de vânătoare a murit marţi noaptea, cauza decesului reprezentând-o o substanţă toxică pe care animalul ar fi înghiţit-o în parcul central. Şerbănoiu susţine că face astfel de declaraţii fără a acuza pe cineva, ci pentru a preveni eventuale noi decese, după ce medicii sanitar veterinari i-au indicat drept cauză a morţii câinelui îngurgitarea unei substanţe toxice extrem de puternice.

Preşedinta de la Pro Animals declară că un medic de profil din oraş a constatat şi el în cursul zilei că a primit mai multe cazuri decât de obicei cu câini afectaţi de o posibilă otravă.

Carmela Şerbănoiu susţine de analizele de laborator vor indica de abia la începutul săptămânii viitoare despre ce substanţă este vorba. Aceasta spune că, până atunci, le recomandă proprietarilor de câini să evite plimbările cu animalele de companie pe aleile din parc pentru a evita eventuale neplăceri ulterioare.

Reprezentanţi ai Primăriei Târgu Jiu au menţionat că municipalitatea va face propriile verificări în acest caz, nici un proprietar de animale neplângându-se de eventuale probleme de natura celor semnalate de Carmela Şerbănoiu.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: