Problema apei potabile din Staţiunea Rânca, rezolvată

Turiştii care vor urca la Rânca nu se vor mai confrunta cu lipsa apei potabile, indiferent dacă este vară sau iarnă. Asigurarea vine din partea primarului de la Baia de Fier, care spune că s-au făcut reparaţii la conductele vechi. Ba mai mult, edilul local este convins că din toamnă se va dubla debitul de apă întrucât se vor finaliza lucrările la noua aducţiune.

Debitul de apă din staţiunea Rânca se va dubla odată cu finalizarea lucrărilor la noua aducţiune. Declaraţia aparţine primarului de la Baia de Fier care aşteaptă să vină banii de la Guvern pe Ordonanţa 577 pentru a plăti constructorul. „La Rânca nu vor mai fi probleme din cauza lipsei de apă. Ba mai mult, pe partea Baia de Fier, debitul se va dubla pentru că, în momentul de faţă, se lucrează la noua aducţiune de apă. Aceasta vizează 4 km de conductă, cu bazin de colectare şi cu staţie de clorinare. Sperăm că până la toamnă lucrările vor fi finalizate şi aşteptăm ca în perioada următoare să primim bani de la Guvern, prin Consiliul Judeţean, pentru a plăti constructorul. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 10 miliarde de lei vechi”, a declarat Dumitru Turbăceanu, primarul de la Baia de Fier.

Acesta a mai precizat că sunt excluse probleme din cauza lipsei de apă, în Rânca, şi datorită lucrărilor efectuate la sfârşitul anului trecut. „Cabanierii şi hotelierii din Rânca nu se vor mai plânge din cauza lipsei de apă întrucât şi în toamna trecută s-au făcut lucrări pe aducţiunea veche: s-au reparat conductele, s-au pus la adâncimea de 1,20 metri pentru a nu mai îngheţa şi s-au făcut lucrări la instalaţiile de clorinare. Aceasta lucrare este una moştenită pentru care mai avem nevoie de 9 miliarde pentru a o achita”, a mai precizat Dumitru Turbăceanu.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: