Probleme financiare grave la Primăria Ioneşti

Situație fără precedent în comuna Ionești, unde primăria se confruntă cu probleme financiare serioase. Lucrările la un drum comunal au fost sistate din cauza lipsei banilor, iar autoritățile fac eforturi să achite un credit făcut pentru finalizarea altei investiții în localitate. Singura șansă pentru rezolvarea problemelor ar fi un sprijin de la Consiliul Județean.

Pentru anul acesta, autoritățile locale din comuna Ionești nu au avut curajul să demareze nicio investiție pe raza localității, asta pentru situația financiară nu le-a permis acest lucru. Edilul din comuna Ionești încearcă să facă rost de bani pentru achitarea unui credit de 130.000 de lei făcut la CEC pentru finalizarea lucrării la sistemul de alimentare cu apă și canalizare, investiție finanțată în mare parte prin fonduri europene. „Pentru că de la Consiliul Județean nu am primit niciun leu pentru finanțarea lucrărilor pe măsura 323, am fost nevoiți să facem credit. Ne-am împrumutat 130.000 de lei de la CEC. Acum trebuie să achit creditul. Mereu am trimis documentație la Consiliul Județean, dar am primim numai promisiuni. Nu am avut altă soluție pentru finalizarea lucrărilor începute. Acum nu am de gând să mai fac nimic până nu achit datoria”, a  precizat Marian Tătaru.

A sistat lucrările la un drum comunal

Situația în comuna Ionești este cu atât mai gravă cu cât autoritățile locale au fost nevoite să sisteze lucrările la un drum comuna din satul Picu din cauza lipsei fondurilor. Aici investiția a fost realizată în proporție de 50%, iar constructorul nu a primit niciun leu. „Drumul din satul Picu valorează 980.000 de lei și a fost realizat cam în proporție de 50%. Ar mai trebui să se toarne asfaltul, numai că i-am cerut constructorului să sisteze lucrările pentru că nu avem bani. Nu le-am dat un leu până acum și nici nu avem fonduri pentru acest drum. Lucrările au început în 2012 și trebuiau finalizate anul acesta, însă șansele sunt foarte slabe, chiar inexistente dacă nu ne sprijină Consiliul Județean”, a mai spus primarul Tătaru.

Vizualizări: 343

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: