Probleme pe frontul de Vest?

Energia Pandurii a avut parte de un turneu slab la Timişoara. Echipa lui Andrieş a câştigat la limită meciul cu Odorhei, dar a pierdut contra echipei gazdă şi a fost spulberată de Potaissa Turda. Andrieş îşi face griji.

Energia părea pe un trend ascendent după primul turneu amical de la Baia Mare acolo unde a învins vicecampioana Ştiinţa Bacău. Rezultatele slabe de la Timişoara dau însă bătăi de cap băncii tehnice.

Una caldă, alta rece

Energia e în toiul amicalelor înaintea noului sezon. Până la debutul oficial de la Constanţa au mai rămas mai puţin de 2 săptămâni iar echipa trebuie să aibă motoarele turate până atunci. Începutul a fost promiţător. Victorii cu Ştiinţa Bacău şi Steaua la turneul de la Baia Mare şi un singur eşec în faţa echipei gazdă pus pe seama oboselii. La Timişoara însă lucrurile nu au mai mers aşa grozav. Energia a pierdut la limită cu echipa gazdă (23-25), a bătut tot la limită pe Odorhei (31-30) şi a luat o bătaie categorică de la Turda (25-36). Aceste rezultate îl îngrijorează pe Andrieş care speră să ducă Energia undeva în primele 5-6 locuri la finele sezonului. „Suntem dezamăgiţi pentru că avem nişte fluctuaţii de evoluţii şi formă care ne pun pe gânduri. Trebuie să găsim soluţii de a scăpa de aceste fluctuaţii şi a avea un parcurs normal. Jucătorii trebuie să înţeleagă faptul că nu doar atunci când jucăm cu echipele mari trebuie să jucăm bine. Clasamentul este făcut şi de rezultatele cu echipele din partea a doua a clasamentului şi cu acele echipe trebuie să ne mobilizăm. Ştim din anii trecuţi că pentru a ocupa primele locuri, poziţia în clasament se stabileşte prin rezultate cu echipele sub noi”, spune Andrieş.

5 – victorii are Energia în amicale (Călăraşi, Craiova, Bacău, Steaua şi Odorhei) şi 4 eşecuri (Călăraşi, Baia Mare, Timişoara, Turda)

Urmează un turneu la Tg-Jiu

Până să intre în focul meciurilor oficiale, Energia mai are parte de un ultim turneu amical. Memorialul „Gheorghe Daviţoiu” are loc vineri şi sâmbătă la Tg-Jiu. „Avem două meciuri, cu Minaur Baia Mare şi Călăraşi. Trebuie să cristalizăm formula de start, mai rămâne puţin până începe sezonul. Avem în campionat la Constanţa în prima etapă, un meci greu”, crede Andrieş.

„Va fi un campionat greu, toţi vor să prindă play-off-ul. Toate echipele vor urmări să termine cât mai sus. E un lucru interesant. De acum victoria aduce 3 puncte, egalul un singur punct.”    Liviu Andrieş, antrenor Energia

Vizualizări: 154

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: