Procesul BVA – CEO, amânat două luni

Procesul intentat de firma BVA Coal SRL Complexului Energetic Oltenia ia o pauză de două luni. Pe 29 noiembrie, instanţa a acordat termen la data de 7 februarie 2017 pentru depunerea unei expertize. Bva Coal SRL a calculat un prejudiciu de aproape 19 milioane de euro.

Procesul a început pe 26 ianuarie 2016, dar probabil va mai dura câteva luni. Următorul termen este 7 februarie, când expertul Emanoil Ciobanu trebuie să depună expertiza solicitată de firma din Constanţa.
Acţiunea a fost depusă de firma din Constanţa, cea care încheiase cu CEO un contract pentru livrarea a 1, 2 milioane de tone de cărbune în Serbia. BVA Coal a dat CEO în judecată pentru a recupera biletele la ordin în valoare de 780 de mii de euro, invocând faptul că CEO nu a reuşit să se achite de obligaţii şi să dea zilnic 10 mii de tone pe zi de cărbune la o granulaţie de 0-60 mm. Tot BVA Coal a cerut efectuarea unei expertize pentru a demonstra că CEO nu avea cum să dea 10 mii de tone la granulaţia respectivă şi că ce a livrat a livrat datorită unor instalaţii aduse la cariere de firma din Constanţa.
BVA Coal SRL estimează că din acest contract cu CEO, care nu a mai fost dus la final, a pierdut aproape 19 milioane de euro, mai mult cu 4 milioane faţă de suma pe care ar fi câştigat-o CEO.
Avocaţii BVA Coal SRL au ceruit ca expertul să stabilească dacă CEO avea capacitatea să livreze zilnic cantitatea de 10 mii de tone de cărbune, cu granulaţia de 0-60 mm, să stabilească dacă CEO avea stoc de cărbune de 1, 2 milioane de tone la această dimensiune, să spună dacă CEO avea depozite de cărbune cu această granulaţie la cele trei cariere incluse în contract, Roşiuţa, Lupoaia şi Husnicioara, dar şi să stabilească dacă CEO a rămas cu stoc de marfă cu granulaţia de 1, 2 milioane de tone cu granulaţia de 0-60 mm, care se presupune că era pregătit pentru acest contract.
CE Oltenia a cerut ca expertul să stabilească dacă compania şi-a îndeplinit obligaţiile contractule în raport de prevederile contractuale şi de plăţile făcute de BVA Coal.

Vizualizări: 652

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: