Procesul creditelor „cu buletinul” de la BRD Gorj, tot mai împotmolit

Unul dintre cei trei inculpaţi din dosarul deschis încă din 2007 cu privire la acordarea a peste 40 de credite în baza unor acte false nu a venit nici ieri în faţa judecătorului de caz, care s-a văzut nevoit să audieze martori şi în absenţa acestuia. Ion Gogoneţu lipseşte de mai multe termene, în timp ce ceilalţi inculpaţi din dosar, Ion Cican şi Gheorghe Florea s-au săturat să vină pe la Tribunal degeaba.

Martorii care au fost audiaţi ieri au depus însă declaraţii nu tocmai favorabile acestora. Martorii au relatat despre cum au obţinut credite şi de 150 de milioane de lei vechi doar după ce au dat o simplă copie după cartea de identitate. O femeie a mărturisit că i-a dat o asemenea copie lui Florea, iar când a luat banii, 70 de milioane i le-a „achitat” acestuia, restul rămânându-i ei, plata ratelor fiind ulterior o problemă.

Florea, în schimb, a pus în discuţie, din nou, o serie de înregistrări care lipsesc de la dosar, în opinia sa, înregistrări care i-ar fi favorabile. El a menţionat acum o lună pentru Pandurul că, atunci când a declanşat ancheta, fostul procuror de caz Emil Moţa l-a burduşit cu „tehnică de înregistrare”, trimiţându-l la o discuţie cu Gogoneţu. Florea spune că discuţia cu Gogoneţu îl dezincriminează, dar că înregistrările nu mai există la dosar, magistratul de caz şi reprezentantul Parchetului comunicându-i ieri acestuia că dosarul preluat ulterior de la Emil Moţa de un alt procuror a fost disjuns şi este foarte posibil ca ele să se afle acolo, nu în speţa de faţă. Florea a rămas tot nemulţumit, reamintind că dosarul acesta se rejudecă la Tribunalul Gorj după ce Curtea de Apel Craiova a constatat că inclusiv această probă în favoarea sa nu a fost luată în calcul de către magistraţii gorjeni. Dosarul este însă departe de un verdict final, ieri inculpaţii solicitând ca banca să prezinte un raport cu situaţia creditelor care fac obiectul acestei anchete, după atâţia ani fiind foarte posibil ca unele dintre împrumuturi să fi fost deja achitate, iar altele să îşi fi mărit considerabil valoarea tocmai pentru că nu le-ar mai fi plătit nimeni.

ACUZAŢIE

Cican, Gogoneţu şi Florea au fost puşi sub acuzare pe motiv că ar fi folosit acte foarte bine falsificate şi s-ar fi folosit de zeci de persoane pentru a lua credite cu buletinul pe numele acestora.

Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: