Procesul de constituire a companiei Electra continuă

Procesul de constituire a companiei Electra continuă, a anunţat Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA). Ministrul Ion Ariton a precizat într-un comunicat de presă că decizia Curţii de Apel Bucureşti, prin care constituirea Electra era respinsă, nu duce la blocarea proiectului.

"Decizia de respingere de către Curtea de Apel Bucureşti a recursului formulat de SN Nuclearelectrica SA împotriva hotărârii pronunţate de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 49978/3/2010, cu privire la Proiectul de constituire a Companiei Naţionale Electra nu duce la blocarea Proiectului", se arată într-un comunicat emis joi de MECMA.

Societăţile implicate în procesul de constituire a Companiei Electra împreună cu Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri vor folosi căile de atac legale pentru anularea deciziei Curţii de Apel şi obţinerea unei hotărâri favorabile înfiinţării noii companii, precizează comunicatul.

"Demersul pe care îl avem în vedere este argumentat şi de decizia favorabilă definitivă, pronunţată într-o speţă similară de Tribunalul Argeş, în dosarul nr. 1609/1259/2010, referitor la Proiectului de constituire a Companiei Naţionale Hidroenergetica", arată MECMA.

La 18 noiembrie 2010, la solicitarea sindicatelor din energie, Tribunalul Bucureşti declarase nelegal Proiectul de fuziune în vederea constituirii a gigantului energetic Electra, apreciind că fuziunea societăţilor din energie, concomitent cu divizarea SC Hidroelectrica SA, nu poate avea loc.

Ulterior, la 17 martie 2011, Curtea de Apel Bucureşti a respins irevocabil "ca tardiv declarat, recursul declarat de recurenta SC Nuclearelectrica SA" şi totodată a respins irevocabil "cererea de intervenţie în interesul SC Nuclearelectrica SA formulată de către SC Hidroelectrica SA", potrivit portalului instanţelor de judecată.

Atunci, Hidrosind a transmis că Electra nu va mai fi înfiinţată.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: