Procesul dintre Davițoiu și ANI a început cu o amânare

Curtea de Apel Craiova a început la sfârșitul săptămânii trecute judecarea procesului dintre Nicolae Davițoiu și Agenția Națională de Integritate, după ce inspectorii l-au declarat incompatibil pe fostul consilier local și actual șef al PMP Gorj. În vară, la câteva luni după ce Davițoiu deja nu mai era consilier municipal, ANI a anunțat că în mandatul anterior, 2008 – 2012, acesta ar fi fost incompatibil întrucât firma sa a derulat un contract de 2000 de lei, fără TVA, cu Primăria Târgu Jiu.

De fapt, la sfârșitul lucrărilor la centura ocolitoare a municipiului, autoritățile locale și firma care a executat lucrările a organizat la restaurantul lui Davițoiu o întâlnire și o conferință de presă pentru a prezenta bilanțul investiției respective, fostul consilier local fiind convins că factura pentru cele consumate cu acea ocazie va fi achitată de firma de construcții. Banii au fost suportați însă de municipalitate și, astfel, Davoțoiu s-a trezit cu acuzația de incompatibilitate.

Acum judecătorii de la Craiova vor să afle dacă inspectorii de integritate mai au și alte dovezi ale incompatibilității sau se bazează doar pe „afacerea” de 2000 de lei, ei cerând de la ANI documente în plus pentru a putea da un verdict. „Acordă termen pentru a se efectua adresă către AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE - INSPECŢIA DE INTEGRITATE cu menţiunea dacă mai există şi alte acte şi înscrisuri care au stat la baza emiterii Raportului de evaluare nr. 30938/G/II/25.07.2014; cu excepţia celor depuse deja la dosar, în cazul că există, să le înainteze la dosarul cauzei”, au decis magistrații, dosarul putând să aibă parte de un prim verdict la mijlocul lunii viitoare. Dacă va fi găsit vinovat, Davițoiu nu va avea voie să ocupe funcții publice timp de trei ani, el anunțând oricum că nu mai dorește să candideze în 2016 pentru un mandat de consilier local.

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: